5 zlatih pravil za popolne nohte

Skrivnost čudovitih nohtov se skriva tako v samem nanosu, izdelkih kot tudi sami negi. Toliko je stvari na katere moramo paziti, misliti,.. da ne naštevamo pravil, ki se jih je potrebno držati. Prav zato smo se odločile, da izpostavimo pet takšnih, ki obsegajo vse dimenzije pravilnega lakiranja in negovanja nohtov.

Tiste, ki bodo prišli prav tudi vsem, ki že dalj časa živijo v zmoti.

1. Odstranjevalec za nohte nima kaj početi v steklenički z lakom

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Čeprav smo bile dolgo časa prepričane, da to redči lak, zaradi česar je nanašanje dosti lažje, pa to naše nohte naredi še dosti bolj lomljive, da ne omenjamo odtenka laka, ki kar naenkrat zbledi. Kar naenkrat tako lak ni več glavna sestavina v steklenički, zaradi česar se zmanjša tudi obstojnost, da o kvaliteti sploh ne govorimo.

2. Kako piliš svoje nohte?

Če s pilico drsaš naprej in nazaj, takoj prenehaj! To je tako, kot bi strigla nohte s slabimi škarjami, so nas pred časom opozorili strokovnjaki. Konica nohta je tako razcepljena in uničena, namesto da bi bila mehko zaobljena.

S tem imaš tudi manj kontrole nad samo obliko, zato začni nohte piliti zgolj v eni sami smeri.

3. Ne lakiraj nohtov, v kolikor so še oljnati

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Že prav, da olje previdno vmasiraš v noht in obnohtno kožico, vendar pa počakaj, da se pripravek posuši in šele nato nanesi lak za nohte. Če boš namreč nanesla lak na še mastne nohte se lahko kar posloviš od obstojne manikure. Pred lakiranjem tako poskrbi, da bodo tvoji nohti suhi, šele po tem ko se lak posuši pa namaži obnohtno kožico z oljem in roke s kremo.

4. Še vedno stresaš lak preden ga naneseš na nohte?

Nehaj! Če ga dalj časa nisi uporabljala, se sestavine usedejo na dno, vendar to ne pomeni, da je prav, če ga premetavaš z ene strani na drugo. Stekleničko le narahlo zarolaj med rokama. Tako se boš izognila nastajanju mehurčkov, ki nato pristanejo na tvojih nohtih in uničijo manikuro.

5. Ne pozabi na podlak!

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ne pozabi na podlak! Zakaj? Podlak namreč zaščiti nohte pred lakom in poskrbi za bolj obstojno manikiro. Da ne pozabimo, tudi utrdi naše nohte in preprečuje cepljenje.

Potrebuje še kakšen razlog več?

Preberite še: 5 najlepših lakov za kratke nohte

Povezane teme: manikira, essie, laki za nohte

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Popolni nohti za pomlad

Negovani in urejeni nohti so vedno v modi. Katere pa so tiste barve, ki bodo zaznamovale pomlad 2018...