Kako do dolgo obstojne manikire?

Ne le, da so urejeni nohti veliko bolj privlačni kot tisti pogriženi z obrabljenim lakom, temveč se boš z negovanimi rokami tudi sama počutila dosti bolj samozavestno. Dobro se zavedamo, da časa za urejanje nohtov ni veliko, pa vendar lahko že v nekaj preprostih korakih poskrbiš za popoln videz tvojih rok, ki lahko traja tudi več tednov. 

Nega nohtov

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Najpomembnejša je sicer sama nega nohtov, ki se ji moramo pri manikiri še posebej posvetiti. Najprej odstranimo star lak, če bomo pri tem postopku nepazljive, se kaj hitro lahko zgodi, da bo stari nanos odstopil, s tem pa uničil tudi našo najnovejšo manikiro.

Uporabi bombažno blazinico, ter nohte pred nanosom podlaka očisti z belim kisom. Na ta način se boš znebila vseh naravnih olj na nohtu, ki predstavljajo oviro za lep nanos laka.

Ne namakaj rok v vodo

Tako se nohti razširijo, po nanosu laka pa vnovič skrčijo. Pred nanosom podlaka nohte tudi oblikujte. Najbolje bo, če sledite liniji kutikule, saj tako obstaja manjša verjetnost, da se bodo zlomili.

Uporabi podlak

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ko opraviš s prvimi koraki, ki so za obstojno manikiro ključnega pomena, obarvaj nohte s podlakom. Nanesi en sloj na noht ter kar dva na samo konico nohta, ki je najbolj izpostavljena zunanjim vplivom.

Podlak bo zaščitil noht pred barvnim lakom, sicer se ti kaj hitro lahko zgodi, da bo slednji pustil sledi na tvojem nohtu tudi po uporabi odstranjevalca.

Barvni lak i za konec še nadlak

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ko se podlak končno posuši, si privošči sloj ali dva izbranega laka za nohte, v kolikor bi rada povečala obstojnost, ga namaži dvakrat, vendar počakaj, da se prvi nanos posuši, šele nato nanesi drugega.

Za konec nanesi še plast nadlaka, priporočamo kar Essie Gel Setter, ki ustvari videz gela in poskrbi za dolgo obstojno barvo nohtov.

Preberi še: Triki za najhitrejšo manikiro vseh časov

Za ta videz priporočamo

  • Essie Base Coat First Base

  • Essie Gel Setter

  • Essie Sweet Souffle

  • Essie Spaghetti Strap

  • Essie Peach Daiquri

Povezane teme: laki za nohte, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Deset zlatih pravil za nanos laka za nohte

Verjamemo, da si nekatere izmed njih slišala že vsaj tisočkrat, spet drugi pa so ti morda tuji...