Barvanje blond las doma: Triki, ki ukinejo pojavljanje rumenih tonov

Lepi in negovani blond lasje najbrž nikdar ne bodo iz mode. Če tvoji po naravi niso takšni, se boš v nekem trenutku zagotovo odločila za eksperimentiranje z enim od številnih odtenkov. Barvanje las v udobju doma zveni super priročno, še posebej v času pandemije, vendar prehod med blondinke pogosto ni najbolj preprost in lahko predstavlja precejšnji izziv. A brez skrbi, s pomočjo pravih nasvetov in seveda dobrih izdelkov lahko črne, rjave ali rdeče lase »pretvoriš« v blond, ne da bi obiskala frizerski salon!

Barvanje blond las doma: Triki, ki ukinejo pojavljanje rumenih tonov

Kaj moraš vedeti pred začetkom postopka?

Na sploh velja, da boš v domačih pogojih najboljše rezultate barvanja dosegla, če svojo naravno barvo posvetliš za dva, največ tri odtenke. Imej v mislih, da nova barva ne bo nujno izpadla enako kot je videti na škatli, zato raje sploh ne glej slike, pač pa prikaz pričakovanega učinka barvanja glede na nianso naravnih las, ki se nahaja na samem pakiranju, in se tako izogni neželenim rumenim in oranžnim tonom. Pri orientaciji ti lahko pomagajo tudi oznake na embalaži.

Najboljši blond odtenek za tvoj podton las

Kako v poplavi blond odtenkov izbrati pravega, takšnega, ki bo najlepše pristajal tvojemu podtonu? Izbira se lahko zdi nemogoča, zato je dobro vedeti naslednje:

- Če je tvoj podton hladen, so zate idealni pepelnati in hladni blond odtenki. 

- Če je tvoj ton toplejši, naj bo tudi izbira blond odtenka bogatejša, toplejša.

Kako izbrati “tisto pravo”?

Barvanje blond las doma: Triki, ki ukinejo pojavljanje rumenih tonov

Pri nakupu barve vedno glej številki, zapisani na pakiranju. Prva označuje odtenek, druga ton (med njima najpogosteje stoji pika, včasih pomišljaj). Te številke nam pomagajo, da se izognemo rumenilu, ki se rado pojavi po barvanju.

Odtenki blond barv:

6 – temno blond (čeprav šestica spada v skupino blond barv, je pravzaprav srednje rjava); 7 – srednje blond; 8 – svetlo blond; 9, 10 – gre za najsvetlejše in specialno blond odtenke.

Toni za blond lase:

Ton je pri izbiri barve ključen, saj je od njega odvisno, ali bodo lasje dobili bež, pepelnat, rumen, bel ali biserni ton. Te številke so zato zelo pomembne: 0 – naraven; 1 – pepelnat; 2 – violet; 3 – zlat; 4 – bakren; 5 – rdeč; 6 – mahagoni; 7 – tobak; 8 – biserni in 9 – bež ton.

Kako postati blond brez rumenih tonov?

Ko izbereš svojo popolno blond nianso, je čas, da se vržeš na delo. Pazljivo sledi navodilom z embalaže in ne pozabi, da v domačih razmerah lase lahko najlepše posvetlimo za dva do tri odtenka glede na njihovo naravno barvo. Doma vedno hrani rezervno barvo, s katero lahko v vsakem trenutku premažeš korenine in prekriješ narastek.

Za sijoče, negovane in prelepe blond lase, ki maksimalno zadržijo barvo, za prekrivanje sivih in do 100 % nevtralizacijo rumenih ter oranžnih tonov ti priporočamo L’Oreal Excellence Cool Creme – dolgo obstojne barve za lase, obogateno s Pro-Keratinom, ki neguje in ščiti vaše lase.

Še ena odlična rešitev za barvanje blond las so novi odtenki L’Oreal Paris Préférence Cool Blondes za edinstven videz kot iz salona! Zračna gel formula zagotavlja sofisticirano in dolgo obstojno blond barvo s hladnimi odsevi, hkrati pa optimalno prekriva sive ter nevtralizira rumene in oranžne tone.

Vijolična premaguje rumene in bakrene tone

Ko enkrat postaneš blondinka, s tem delo še ni končano. Blond lasje zahtevajo posebno in intenzivno nego, zato moraš v svojo rutino uvesti nekaj novosti. Namesto običajnega uporabljaj vijolični šampon in balzam, da bi temeljito očistila, vzdrževala in negovala svoje »nove« blond lase.

Barvanje blond las doma: Triki, ki ukinejo pojavljanje rumenih tonov

Navdih za kreiranje vijoličnega šampona izhaja iz teorije barv. Ko se dve barvi nahajata v nasprotnih pozicijah barvnega kroga, sta medsebojno komplementarni, kar pomeni, da druga drugo nevtralizirata.

Prav takšna je stvar z vijolično in rumeno, zato za nego blond las potrebujemo L’Oreal Paris Elseve Color Vive Purple Shampoo. Njegova negujoča formula nevtralizira neželene rumene tone, oranžne in bakrene odtenke, ki se pojavijo na blond, sivih in osivelih laseh s prameni, in to že po prvem umivanju.

Izogibaj se likalniku, fenu, kodralniku …

Pretirana toplota lahko uniči naše lase, kar se še posebej vidi na blondinkah. Izogibaj se prepogostemu »likanju«, kodranju in sušenju na visokih temperaturah. Lase češi previdno, da bi jih čim manj polomila, in jih enkrat tedensko neguj z masko.

Uporaba hidrogena

Za barvanje las doma uporabi raztopino hidrogen, ki se nahaja v pakiranju, in sicer točno po navodilih za uporabo.

Beljenje pride v poštev, vendar … obstaja boljša rešitev!

Klasično barvanje na blond pogosto pomeni tudi uporabo belila (blanša). Njegov cilj je, da lase pred nanosom blond barve povsem posvetli. Bolj ko je naravna barva temna, več seans je potrebnih za doseganje želenega učinka. Pravilno rokovanje z belilom je v situacijah, ko lasje niso preveč temni, vsekakor dovoljeno, seveda ob upoštevanju vseh navodil.

Če se belilo bojiš uporabiti izven frizerskega salona, vendar si vseeno želiš drastično spremembo, ki te bo iz rjavolaske pretvorila v blondinko, preizkusi L’Oreal Paris Préférence Bleach 9L, odtenek, ki lase posvetli kar do devet tonov!

Izberi najboljše za svoje lase, ker si ti to zaslužiš!

Preberi še: Reci zbogom razcepljenim konicam in slamnatim lasem

Za ta videz priporočamo

 • L’Oréal Paris Excellence Cool Creme Ultra Ash Light Blonde 8.11

  Takojšnje naročilo
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Siberia 9.12

  Takojšnje naročilo
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Alaska 8.12

  Takojšnje naročilo
 • L’Oréal Paris Elseve Color-Vive Purple Shampoo Anti Yellow & Orange Effect

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: trend , frizura, nega las, Loreal Paris, lase, Loreal hair

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

O tem likalniku za lase se šepeta po vsem svetu: poglej si, zakaj!

Redkokdaj se na trgu pojavi izdelek za stiliziranje las, o katerem bi se toliko govorilo. Še posebej v času, ko lase največkrat oblikujemo kar doma in...