Šampon za suho umivanje las: kako ga uporabljamo?

Šampon za suho umivanje las: kako ga uporabljamo?

Šampon za suho umivanje las nam prihrani čas in energijo, zato je vsekakor največji zaveznik aktivnih ljudi, tistih, ki redno trenirajo ali pogosto potujejo. Samo nekaj minut in par pritiskov na razpršilec, pa mastni in težki lasje spet razvijejo svojo čistočo, svežino, prijetno dišavo in seveda volumen! Suhi šampon je podoben »prvi pomoči« v torbici, še posebej, ko se pojavi nepričakovano vabilo na zabavo ali zmenek. Prav to pojasnjuje njegovo popularnost in razširjenost, a za doseganje optimalnih rezultatov se je pomembno držati določenih pravil uporabe.

Najpravilnejši način nanašanja šampona za suho umivanje las

Lase razdeli na pramene (na približno 5 centimetrov), da bi lahko enakomerno nanesla prah. Pomembno je, da šampon doseže čim bližje koreninam. S sponko za lase si ta postopek lahko precej olajšaš.

Preden začneš z dejanskim suhim umivanjem (sprejanjem), preveri, da je razdalja med razpršilcem in koreninami las vsaj 15 cm. Tako se boš izognila kopičenju izdelka na enem mestu in neprijetnim belim sledem. Pusti delovati približno 10 minut in si zapomni – dlje ko je šampon na glavi, boljši so rezultati! Izdelku je treba omogočiti dovolj časa, da izpolni svojo primarno nalogo, da torej vpije višek maščobe z glave in las.

Šampon za suho umivanje las: kako ga uporabljamo?

S prstnimi konicami nežno zmasiraj teme glave, zatem pa lase dobro razčeši, da se prah porazdeli po celotni dolžini. Tako boš hkrati odstranila tudi višek izdelka. Če iščeš suhi šampon, ki ne pušča vidnih belih sled in v trenutku čarobno osveži lase, ti priporočamo L'Oreal Paris Magic Shampoo.

Najboljši čas za uporabo suhega šampona

Po klasičnem pranju z običajnimi šamponi in vodo so lasje v trenutku videti osveženi in bujni, že naslednji dan, še posebej po treningu, pa so lahko videti nekoliko masni in obteženi. Tedaj je idealen trenutek za suhi šampon. Pudrast zaključek ima to moč, da poleg sebuma oz. maščob absorbira tudi neprijetne vonjave in celo višek vlage.

Zanimivo je, da šampon za suho umivanje lahko nanesemo tudi na sveže oprane lase, saj jim doda pridih teksture in volumna.

Količina je pomembna – izogni se običajni napakam!

Glavno pravilo je – brez pretiravanja! Učinek bo boljši ob postopnem dodajanju manjše količine šampona, kot pa ob avtomatskem nanosu velike količine.

Ne pozabi, da je to izdelek za hitro reševanje težav. Lasje z njim v trenutku zablestijo, dejansko umivanje las pa lahko odložimo za dan, največ dva. To vseeno ne pomeni, da ga uporabljamo vsakodnevno, pač pa le v kriznih situacijah ali med dvema regularnima umivanjema.

Ni odveč omeniti, da šampon za suho umivanje las – kot že ime izdaja – nanašamo izključno na suhe lase!

Si že kdaj uporabljala šampon za suho umivanje las? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Obnova las: olja in maske za lase, ki delajo čudeže

Za ta videz priporočamo

 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Fresh Crush

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Rose Tonic

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Sweet Fusion

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Citrus Wave

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, pravilna nega, dolgi lasje, nega las, Loreal Paris, Loreal hair

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljše CC kreme in korektivni tekoči pudri za izenačen ten

Sanjaš o koži brez napak, izenačeni in gladki polti? Bi si želela, da brazgotine, akne, pigmentne lise in rdečica izginejo s tvojega obraza...