Se ne upaš pobarvati sama doma: Zate imamo rešitev!

Ko se zgodi, da nimamo dovolj denarja za barvanje pri frizerju, ali so frizerski saloni zaprti, kot na primer v sedanji situaciji, ki jo vsi delimo, po navadi poskušamo stvar popraviti kar sami. To po navadi storimo z barvo za lase. Neredko pa se zgodi, da na tak način stanje le še poslabšamo.

Se ne upaš pobarvati sama doma: Zate imamo rešitev!

Neuspeli poizkusi barvanja las doma

Ni čudno, da se mnogi bojijo barvanja doma, če pomislimo, kaj vse gre lahko narobe, od izbire barve in njenih odtenkov, količine kupljenega izdelka, pripravljanja zmesi za barvanje, pa vse do postopka nanašanja barve.

Težave z izbiro barve za lase in njenih odtenkov

Napaka, ki jo v glavnem storijo tisti, ki niso vajeni barvanja doma, je nakup premajhne količine barve, kar seveda ugotovijo šele na polovici procesa. Tako vse postane še bolj neizenačeno in slabše kot prej.

Prav tako se pogosto pojavljajo težave pri izbiri pravega odtenka barve za lase. V drogerijah in spletu je izbira barv ogromna. Če se do sedaj nikdar nisi barvala doma, boš odtenek barve najbrž izbrala glede na to, katera se ti zdi najlepša na embalaži ali najbolj podobna tvoji trenutni barvi las. To pa je tudi ena od najpogostejših začetniških napak, kar jih lahko storiš!

Se ne upaš pobarvati sama doma Zate imamo rešitev!

Zelo pogosto se zgodi, da se odtenek, ki ga izbereš po embalaži, na tvoje lase sploh ne prime. Razlog je v tem, da je barva vedno odvisna od podlage, na katero jo nanašamo, torej od tvoje naravne barve las in pigmentov, ki v njej prevladujejo.

Če že barvane lase želiš pobarvati v neko drugo barvo, ti bo to le težko uspelo, saj pri procesu prihaja do različnih kemičnih reakcij, ki tega ne dovoljujejo.

Težave s pripravo zmesi za barvanje

Kot že veš, z barvo dobiš tudi hidrogen ali razvijalec za barvanje in beljenje las, ki je za uspešno barvanje nujen. V prodaji ga lahko najdeš tudi posamezno, v obliki kreme, gela ali tekočine, zato je priporočljivo, da izbereš pravega, in sicer glede na gostoto in teksturo zmesi, ki jo želiš doseči. Brez hidrogena se barva zmesi namreč ne bo razvijala in cel postopek bo brez pomena.

Se ne upaš pobarvati sama doma: Zate imamo rešitev!

Ob mešanju hidrogena, torej razvijalca in barve moraš paziti, da ne ostanejo kepice.

Kar se hidrogena tiče, moraš po izbiri pravega izdelka pozorno preceniti, v kakšnem deležu ga želiš v zmesi. Če s količino pretiravaš, tvegaš, da povsem uničiš svoje lase in doživiš kemično striženje. Za svetlejše in blond odtenke izberi 9-12 %, za temnejše pa 6 % hidrogen.

Težave z nanašanjem barve za lase

Če se ti je uspelo izogniti vsem zgoraj omenjenim situacijam, je na vrsti najpomembnejši del, ko moraš biti kar se da spretna in natančna – nanašanje barve za lase.

Najpogostejši problemi pri nanašanju so povezani za ostajanjem trdovratne barve na koži, posebej na čelu; razlivanjem in kapljanjem barve na vse strani; neenakomernim nanašanjem barve na lase ali izpuščanjem delov, ki jih ne vidimo; pozabljeno uporabo rokavic pri barvanju in umivanju las; puščanjem barve na laseh dlje kot 45 minut; neuspešnim barvanjem zatilja; slabim izpiranjem las po barvanju in še mnogimi drugimi neprijetnostmi.

Se ne upaš pobarvati sama doma Zate imamo rešitev!

Če se ti vse skupaj zdi preveč zapleteno, neprijetno ali tvegano, da bi se s tem ukvarjala doma, in si želiš počakati, da se tvoj izbrani salon spet odpre, vedi, da te povsem razumemo.

Prav zato nam je v veselje, da obstaja izdelek za tiste, ki nismo spretni pri domačem barvanju, in ki nam lahko olajša muke z neprijetnim narastkom ali sivimi lasmi. Govorimo seveda o Magic Retouch, razpršilu ali spreju za prekrivanje narastka in sivih las.

L'Oréal Paris Magic Retouch Root Concelaer razpršilo

Ta sprej za lase idealno prekriva sive korenine in narastek las, saj se staplja z njihovo trenutno barvo. Ustreza tako barvanim kot nebarvanim lasem in jim zagotavlja naraven ter osvežen videz. Magic Retouch je razpršilo, izredno preprosto za uporabo, ki hitro prekrije želene dele las, kar je lahko še kako priročno, saj ga lahko naneseš tudi tik pred video konferenco ali spletnim druženjem z osebami, ki jih že dolgo nisi videla.

Formula spreja nudi začasni rezultat, ki na laseh ostane vse do naslednjega umivanja, narejena je za vse tipe las, ena steklenička pa zadostuje za kar 25 uporab.

Pred uporabo dobro pretresi in majhno količino razpršila nanesi na suhe in že oblikovane lase (frizura po želji), in sicer z razdalje 10 do 15 centimetrov. V le 3 sekundah boš videla čarobni učinek izdelka, ki se posuši v eni sami minuti.

Kot vidiš, gre tudi bolj preprosto in enostavno, kot se zdi.

Kakšne so tvoje izkušnje z barvanjem doma? Sporoči nam v komentarjih.

Preberi še: Sivi lasje: kako se naličiti ob tem nenavadnem trendu

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Mahagony Brown

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Brown

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Blond

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Brown

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Golden Brown

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Le Brun

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Light Blond

  • L'Oréal Paris Magic Retouch Medium Iced Brown

Povezane teme: make up , nega, frizura, moda, L'Oréal Paris, dolgi lasje, nega las, lase, Magic Retouch

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo maskaro Lancôme Lash Idôle: to so naši vtisi

Dolgo pričakovana maskara Idôle znamke Lancôme je naposled prispela in ponudila se nam je priložnost, da jo preizkusimo...