Manikira doma: oblikovanje nohtov

V kolikor nimate možnosti, da vsaj enkrat na teden obiščete salon, si preberite naslednje nasvete in si oblikujte nohte kar doma.

Redno strizite in pilite nohte

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Še posebej, če puščate dolge nohte, jih je pomembno striči, da bi enakomerno rastli in se ne bi lomili. Potrudite se, da je linija nohtov enaka. Naj ne bodo videti kot lopatke na konicah vaših prstov, temveč izberite obliko, ki vam najbolj pristoji (ovalni, ravni, koničasti...) in negujte to „linijo nohta“. Vaš pravi zaveznik pri tem pa bo ščipalnik za nohte, saj lahko z njim hitro in z lahkoto popravite pomanjkljivosti ter popolno oblikujete svoje nohte.

Koničaste stiletto nohte počasi zamenjujejo nohti v obliki mandljev

Skrivnost te oblike se skriva v nežnejše zaobljenem središču nohta (ki pa je pri stiletto obliki zelo oster). Katera koli dolžina nohta pa je odlična za nanos katere koli barve laka za nohte. Ravno tako noht v obliki mandlja naredi prste daljše in je na pravi poti, da postane hit te sezone.  

Da bi ustvarile popolno obliko nohtov, uporabite večnamensko pilico

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Pored nege konic nohtov, ne pozabite na nohtno ploščo in se s pilico znebite vseh neravnin. Potem, ko nohte spilite in roke navlažite s kremo, z ustreznim podlakom zaščitite noht pred lakom v barvi, saj ga boste tako dodatno nahranili. Vedite, da lepotni strokovnjaki iz celega sveta ne priporočajo pogosto lakiranje nohtov tako iz estetskih kot tudi iz zdravstvenih razlogov. Zato vedno malce počakajte, da mine nekaj časa od prejšnjega in novega lakiranja nohtov.

Podlak - lak – nadlak

Potem ko nohte nalakirate, je nadlak nujen del manikire. Essie ponuja kar nekaj praktičnih rešitev, kot so hitro sušenje, nega in sijaj, zato se potrudite, da čas, ki si ga vzamete za vaše nohte, popolnoma izkoristite, in ne preskočite noben korak pri negi nohtov.

Good to go nadlak je odličen za ženske, ki nimajo časa, saj lahko brez dolgega čakanja dosežete manikiro, ki je videti, kot da ste ravnokar izstopili iz lepotnega salona.

Preberite še: Obvaruj svojo zakladnico lakov za nohte

Povezane teme: nohti, manikira, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Popolni nohti za pomlad

Negovani in urejeni nohti so vedno v modi. Katere pa so tiste barve, ki bodo zaznamovale pomlad 2018...