Misija manikira: Največje napake

V vsem tem času, odkar smo si pričele lakirati nohte, je naša zbirka lakov postala že zavidanja vredna, saj vsebuje več barv, kot jih je mogoče najti na platnih najimenitnejših slikarjev. Kljub temu pa se nam še vedno zgodi, da kar tako mimogrede ugotovimo, da nekaj delamo narobe.

1# napaka

Si očistiš roke, preden naneseš lak za nohte? Strokovnjaki pogosto z manikIro začnejo tako, da z odstranjevalcem očistijo naše nohte ali pa jih razkužijo z razkuževalcem. Na naših nohtih so namreč prisotna olja, ki lahko preprečijo obstojnost laka.

2#napaka

Se ti je že zgodilo, da si kdaj pozabila na nanos podlaka? Naj se ne ponovi. Podlak namreč krepi naše nohte, zapolni vrzeli in jih zaščiti pred madeži. 

3#napaka

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Stresanje stekleničke za lak bo povzročilo nastanek mehurčkov, ki se potem prenesejo na nohte. Stekleničko pred nanosom le zarolaj med dlanmi.

4#napaka

Velika količina laka za nohte se suši dalj časa, zato je bolj, da so nanosi tanki in ne prekomerni. Noht obarvaj trikrat, enkrat na sredini, drugič na eni in tretjič na drugi strani. Ključ do uspeha: Nanesi na čopič le toliko laka, kot ga potrebuješ za eno samo potezo.

5#napaka

Počakaj, da se prvi nanos posuši, vsaj minuto ali pa celo dve.

6#napaka

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Tudi ti včasih preskočiš nanos nadlaka? Tudi nam se je že zgodilo, da za to nismo imele časa, vendar smo ta primanjkljaj kmalu občutile na lastni koži. Nadlak namreč podaljša obstojnost laka.

7#napaka

Ali tudi sama pihaš nohte, medtem ko se ti sušijo? To nič ne pomaga. Da se lak posuši potrebuje kisik, ki pa ga v našem izdihljaju ni. Uporabi rajši sprej za hitro sušenje nohtov.

8#napaka

Na koliko časa menjaš barvo na nohtih? Lak namreč lahko izsuši tvoje nohte, zato je najbolje, da ga odstraniš takoj, ko se prične krušiti. Priporočamo po tednu ali dveh, potem pa nohtom privošči malo oddiha, vsaj nekaj dni.

9#napaka

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Hidriraj obnohtno kožico, sploh v hladnih temperaturah ali pa ob pogosti uporabi. Vanje zato pogosto vmasiraj olje, ki bo preprečilo lomljenje in poškodbo.

10#napaka

Si vedela, da vsaj štiri ure po manikiri nohtov ne približuj vroči vodi? Če že moraš, pa uporabi rokavice.

Preberite še: 

Za ta videz priporočamo

  • Essie Dressed To The Nineties

  • Essie Luxedo

  • Essie Merinocool

  • Essie Aruba Blue

  • Essie First Base

  • Essie Toap Coat Good To Go

Povezane teme: manikira, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

V barvah rajskih plaz

Bliža se poletje, ko bomo vnovič oblekle kopalke, na obraz nanesle sončno kremo in se podale v morske valove, da pa bomo najtoplejše mesece lažje doča...