10 korektorskih zapovedi

Ne spominjamo se več, kdaj dobro se je začelo naše razmerje s korektorjem. Verjetno nekaj konec osnovne šole, ko smo s kupčki korektorja skušale skriti prve nepravilnosti na koži, vse od takrat pa je ta mali lepotni pripomoček za nas postal popolnoma nepogrešljiv. In ko smo mislile, da o njem vemo prav vse, smo našle nekaj informacij, ob katerih smo le na široko odprle usta.

Verjamemo, da bo tudi tebe presenetil kakšen izmed spodaj naštetih trikov.

1. Najbolj laskavi način, na katerega naneseš korektor pod oči?


Ustvari trikotnik, ki naj sega od zunanjega kotička oči vse do nosnega grebena in navzdol ob dolžini nosu. Nikakor ne nanesi korektorja le pod oči, saj tako ne boš dosegla želenega učinka. Trikotnik pa ne bo le zakril črnih sledi pomanjkanja spanja, temveč bo tudi optično dvignil tvoj obraz.

2. Želiš ohraniti senčilo na svojem mestu?

Če pri roki nimaš primerja za veke, nanje nanesi nekaj korektorja, ki bo ličila zadržal na svojem mestu. 

3. Želiš zakriti mozolj?

Nanj najprej nanesi nekaj zelenega korektorja, šele nato pa tudi takšnega v tvojem odtenku kože, najbolj prav ti bo prišel tekoč korektor z dobro prekrivnostjo. Z zeleno barvo boš namreč nevtralizirala rdečico, ki spremlja mozolj.

4. Popivnati


Po nanosu korektorja narahlo popivnaj območje z tankim robčkom, saj boš tako preprečila, da bi se vpil v gubice okrog oči.

5. Uporabi podlago

Če se slučajno znajdeš brez korektorja, uporabi kar podlago. Kapni kapljico na mesto, ki ga želiš prekriti in počakaj nekaj minut. Potem pa narahlo zabriši nanos.

6. Prepreči uhajanje

S pomočjo korektorja lahko preprečiš tudi uhajanje šminko. Nanesi ga na fin čopič in z njim obkroži ustnice. Ne le, da bodo tvoje ustnice s tem trikom še bolj izstopale, tudi šminka ne bo ušla izpod nadzora.

7. Nanašanje s prsti

Pod oči kar s prsti nanesi nekaj oranžnega korektorja ali pa takšnega v barvi breskve. Za to uporabi prstanec, ki je najšibkejši izmed prstov in bo zato poskrbel za ravno pravšnji pritisk. Oranžkasti odtenki pa bodo izničili modrino, ki se nahaja pod očesom. Zaključi z nanosom, ki ustreza tvojemu tenu kože.

8. Zakrij posledice neprespane noči

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Za to potrebuješ nekaj kreme za oči, osvetljevalca in korektorja. Vse skupaj napni na zadnjo stran roke in zmešaj, nato pa mešanico nanesi pod oči vse do temena.

9. S korektorjem lahko tudi oblikuješ obrvi

Naj izstopajo tako, da pod njih in nad njimi s korektorjem, ki je odtenek svetlejši od tena tvoje kože, narišeš črto ter zabrišeš v kožo.

10. In še večna dilema

Strokovnjaki svetujejo, da najprej uporabiš podlago, šele nato pa nepravilnosti prekriješ s korektorjem.

Preberite še: Kaj moraš vedeti pred nanosom mat šminke? by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover Palette

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

Povezane teme: korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Izziv ličenja: kako doseči popolno polt z enim samim izdelkom

S pomočjo enega samega večnamenskega lepotnega izdelka je mogoče doseči popolno polt. Razkrivamo ti, za kateri izdelek gre...