10 zapovedi šminke

Porajajo se vprašanja kot so, katero barvo šminke izbrati za določeno priložnost, kako pri tem paziti, da je ne razmažeš po zobeh ter da bo čimbolj obstojna ...

Zato smo za vas pripravili 10 zapovedi, ki se tičejo šminke.

1.Piling ustnic


Piling je zelo pomemben za sijoč in lep videz vaših ustnic, saj boste z njih odstranile odvečne grudice, ki bi v nasprotnem primeru vplivale na končni videz vaših ustnic.

2. Izberite popolno barvo šminke


Dekletom s svetlejšo poltjo najbolje pristojijo šminke v breskovi barvi ali svetlo rdečih in koralnih tonih. Dekleta z mešano poltjo, torej vmes med svetlo in temnejšo poltjo, so lahko srečne, saj jim ustrezajo skoraj vse barve. Najbolj primerni za njih pa so rožnati toni. Dekleta s temnejšo poltjo naj se odločijo za šminke v močnih in temnejših odtenkih rdeče in vijolične barve.

3. Redno vlaženje ustnic


Da bi bile vedno pripravljene za nanašanje šminke, morate redno vlažiti vaše ustnice. Vendar veliko deklet dela napake in preden naličijo ustnice, nanesejo balzam za ustnice. Tedaj šminka ne bo obstojna. Zato vam svetujemo, da balzam nanesete zvečer, da bi ga vaše ustnice lepo vpile, in jih tako pripravite za nanašanje šminke.

4. Uporabite svinčnik za ustnice

Da bi bile vaše ustnice bolj polne, jih preden nanesete šminko, obrobite s svinčnikom za ustnce. Svinčnik ne sme biti preveč temnejši od šminke.

5. Nanesite podlago 

Preden se naličite s šminko, nanesite korektor, da bi bila vaša šminka obstojnejša. Ravno tako vam bo korektor pomagal, da natančno nanesete šminko in ne greste izven naravne linije vaših ustnic.

6. Zmešajte šminke


Ne oklevajte in zmešajte šminke, da bi dobile ustrezno barvo.

7. Izberite šminko glede na priložnost


Mat šminke so videti zelo lepo in so tudi zelo obstojne, zato so odlične, če načrtujete celodnevni izhod. Če pa se vseeno odločite za šminke, ki so bolj podobne glosom, pazite, saj so lahko lepljive in niso obstojne kot mat šminke.

8. Ostranite odvečno šminko

Ko končate z nanašanjem šminke, vzemite robček in ga namestite med ustnicami, da odstranite višek šminke. Pazite, da ne pritisnete preveč, da se le-ta ne bi razmazala.

9. Pazite na zobe


Pri nanašanju šminke se pogostokrat dogaja, da šminka konča tudi na zobeh, kar pa ni videti ravno tako lepo. Zato po nanašanju šminke s čistim kazalcem obrišite sledi šminke z zob.

10. Rešite zlomljeno šminko

Kolikokrat se vam je zgodilo, da se je vaša šminka zlomila in ste jo zavrgle? S pomočjo naslednjega trika bo vaša šminka kot nova. In to s pomočjo vžigalnika. Stopite malo oba dela šminke in ju združite. Medtem ko jih držite, ju segrejte še malo z vžigalnikom. Počakajte, da se ohladi in vaša šminka bo kot nova.

Preberi še: Lepotne napake, zaradi katerih si videti starejša

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 101 Candy Silhouette

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 346 Red Perfecto

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 204 Red Actua

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 207 Wuthering Purple

Povezane teme: šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Popoln poletni makeup: eleganca in zaščita

Potreba po zaščiti pred soncem se razlikuje glede na tvoje dnevne aktivnosti...