10 zapovedi uporabe baze

Z izbiro prave baze oz. primer-ja si lahko zagotovimo popoln videz ličil, bleščečo kožo in povsem izenačeno polt. Pred samim nakupom pa se je dobro spoznati z nekaj osnovnimi pravili uporabe.

1. Pred bazo ne uporabljajte vlažilnih krem!

Čeprav najbrž že poznate pravilo, da pred nanašanjem pudra obraz obvezno potrebuje hidratacijo z ustrezno kremo, v primeru uporabe baze to ne drži. Ta dva izdelka se največkrat ne moreta pravilno zmešati, kar vodi do neizenačenega in nenaravnega videza kože. Baza je torej odlična zamenjava za vlažilno kremo in kožo obraza povsem pripravi na nadaljnje ličenje.

2. Baza namesto highlighterja

Baza odbija svetlobo, zato po nanosu koža zablesti in deluje sveže. Prav zato jo lahko uporabljamo tudi za poudarjanje določenih delov obraza in obrazu dodamo merico sijaja in svežine.

3. Za prikrivanje nepopolnosti

Baza vas lahko v veliki meri reši težav neizenačene polti, rdečice in drugih nepopolnosti kože, s tem pa vam prihrani precej časa in hkrati nakupa drugih izdelkov za prekrivanje, kot je na primer korektor. Na trg je iz hiše L'Oreal nedavno prispela nova baza z imenom Inffaillible, in to v petih različicah - Anti fatigue, ki odstranjuje znake utrujenosti, Anti-redness, ustvarjen posebej za izenačenje polti in preprečevanje rdečice obraza, Luminizing primer za bleščeč sijaj kože, Pore refining za temeljno prekrivanje razširjenih por, ter Mattifying primer za popolno matiranje kože.

4. "Odstrani" pore

Baza velja za pravo »odstranjevalko« por, zato je v svetu znanih osebnosti tudi tako splošno uporabljana. Številne slavne osebnosti namreč prakticirajo naslednji trik, in sicer pred snemanjem na obraz vselej nanesejo bazo, ki vidno prekrije njihove pore in kožo naredi perfektno gladko.

5. Za dolgo obstojnost ličil

Baza bo vašo kožo pripravila na ličenje, hkrati pa bo poskrbela, da bodo ličila na obrazu ostala veliko dlje. Opazili boste, da jih še po nekaj urah ne bo treba popravljati.

10 zapovedi uporabe baze

6. Baze za vse

Morda niste vedeli, ampak obstaja veliko različnih baz. Čeprav je najbolj razširjena tista, namenjena koži, obstajajo tudi takšne, ki olepšajo vse ostale dele obraza, predvidene za ličenje. Če denimo po nanosu baze za veke in trepalnice vaše oči naličite z nude črtalom in maskaro, ki odlično dopolnjujeta klasičen smokey eye look, vašim ličilom tako zagotovite dolgotrajno obstojnost in lepoto. V prodaji so dostopne baze za ustnice, veke, trepalnice, obrvi…

7. Pravilno nanašanje

Pomembno je, da si zapolnimo pravilo, da se bazo vselej nanaša na čist obraz. Izdelek stisnite na dlan, ne več kot količino zrna graha, in jo enakomerno prerazporedite po celem obrazu. Pazite na to, da prekrijete vso površino, in ko koža izdelek vpije, lahko nadaljujete z ličenjem.

10 zapovedi uporabe baze

8. Kožo zaščiti pred negativnimi vplivi

Baza predstavlja močno zaščitnico kože pred vsemi zunanjimi faktorji. Naj gre za izredno visoke ali izrazito nizke temperature, to je izdelek, ki vašemu obrazu zagotavlja vso potrebno nego. Strokovnjaki trdijo, da nam osvajanje navade glede redne uporabe baze pred vsakim ličenjem lahko prihrani veliko časa, pa tudi truda za nego kože.

9. Idealna za »no make-up look«

Če imate najraje naraven videz in svoje kože ne želite »mučiti« s težkimi pudri, je podlaga odlična izbira za vas. Po nanosu tega izdelka na čist obraz boste videti čudovito naravno, koža obraza bo izenačena, njene nepopolnosti nežno prikrite, celoten videz pa bo deloval sveže inspočito.

10 zapovedi uporabe baze

10. Pripomočki za nanašanje

Strokovnjaki ličenja trdijo, da je bazo najbolje nanašati s prstnimi blazinicami. Za prekrivanje manjših površin, kot so denimo veke ali ustnice, pa je posebej priročna uporaba majhnega čopiča, podobnega tistemu za nanašanje korektorja.

Preberi še: Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Pore Refining

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup The Marshmellow Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Angel Veil Skin Perfecting Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Prep And Matte Primer

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Prep Hydrate Illuminating Make-up Primer

 • Urban Decay All Nighter Ultra Glow Face Primer

Povezane teme: make up , nega, primer, NYX Professional Makeup, Lancôme, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendi ličenja 2020: obdržali se bodo tudi letos

V nadaljevanju si poglej trende ličenja, ki smo jih vzljubili že v letu 2020 in bodo popularni tudi letos...