101 o prekrivanju nepravilnosti: kako prekriti podočnjake, mozolje in rdečico by Ajda Sitar?

Na srečo nam pri prekrivanju tovrstnih nadlog lahko pomagajo številni makeup produkti. Prav korektorji pa so tisti, ki to počnejo najbolj ciljno – torej najbolj efektivno, natančno in načeloma tudi neopazno.

Ključ do dobrega končnega rezultata se skriva v izbiri pravega produkta, natančneje prave formulacije in pravega odtenka. Katere uporabiti, kdaj, zakaj in kako? Za vas sem pripravila mini vodič o tem, kako prekrivati nepravilnosti.

Vse v enem: Maybelline Master Camo Color Correcting Kit

Paleta Maybelline Master Camo Color Correcting Kit skriva šest različnih odtenkov, od tega sta dva namenjena barvni korekciji, dva prekrivanju in dva osvetljevanju. Maybelline paleta je zame super produkt, ki ponuja vse, kar potrebujem za prekrivanje nepravilnosti. Sicer obstaja v dveh različicahsvetlejši različici 01 Light in nekoliko temnejši 02 Medium. Tekstura prav vseh elementov palete je kremna, lahko mazljiva, tako s prsti kot tudi s priloženim čopičem.

Za mozoljčke in podobne vnetne predele na obrazu vsekakor priporočam nanos s čopičem, sicer pa ima tudi nanos kar s prsti svoje prednosti (na tak način produkt nekoliko segrejete in ga zato tudi lažje razmažete bolj enakomerno).

Ključ do dobrega (in kar se da neopaznega) prekrivanja nepravilnosti se skriva ne le v izbiri pravega odtenka, temveč tudi v pravem nanosu – ta ne sme biti predebel, zato vam svetujem, da nepravilnosti prekrivate postopoma in počasi gradite na prekrivnosti produkta. Tako ali tako pa bo barvna korekcija naredila svoje in bo tako potrebno precej manj produkta.

Kako prekriti podočnjake?

Temni podočnjaki lahko skrivajo mešanico modrih, sivih, vijoličnih, zelenih in celo rumenih tonov. Prav zato jih je včasih težko prekriti, saj se preko tekoče podlage ali klasičnega korektorja v barvnem tonu vaše kože radi prikažejo že v nekaj urah.

Za popolno prekrivanje podočnjakov boste morali poiskati svojo barvno mešanico, v mislih pa imejte barvno kolo nasprotne barve v barvnem kolesu bodo poskrbele za dobro prekrivanje. Najmanj boste zgrešili z oranžnimi, roza ali breskovimi odtenki – ti bodo prekrili cel spekter vijoličnih, modrih in zelenih tonov, ki jih vsebujejo podočnjaki.

Kako prekriti mozolje in rdečico?

Mozolji ali rdeče pikice, kot njihova posledica so običajno rdeče barve. Zato jih dobro prekriva zelena ali rumena. Enako velja tudi za rdečico.

Kako prekriti pigmentne madeže?

Temnejše pigmentne madeže boste najlažje prekrili s korektorjem, ki ima kožen ten z nekoliko oranžnega podtona.

Kako narediti bolj svežo polt in sijoč pogled?

Za doseganje sveže polti in sijočega pogleda uporabite zadnja dva odtenka v paleti Maybelline Master Camo Colour Correcting Concealer. Poskrbela bosta za nekaj sijaja, z njim torej osvetlite obrazne poteze in pričarajte zdrav, sijoč videz.

Kaj če posamezen odtenek ne deluje?

Prav zato je dobro, da imate pri sebi paleto korektorjev. V kolikor imate le samostojen produkt, boste prekrili nepravilnosti lahko le z zelo debelim nanosom. Če pa imate pri roki paleto, se lahko poigrate z mešanjem različnih odtenkov in tako poiščete pravo barvno kombinacijo za vaš problem.

Preberi še: Napake pri nanašanju korektorja: Kako se jim izogniti?

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

Povezane teme: make up , Ajda Sitar, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Ličila za slovesnosti: kako jih ohraniti na obrazu celo noč

Kakšna je možnost, da svečana ličila zdržijo cel dan in celo noč? Velika! Če le upoštevaš naše make up nasvete...