4 hitri in enostavni koraki do prefinjenega osenčenja

Osenčevanje oziroma konturiranje ni le priljubljen lepotni nasvet članic Kardashianovega klana, ampak je tudi način, s katerim dosežemo poenoten, prefinjen videz, za katerega pa ni nujno, da preveč izstopa. Bistvo je v poigravanju s svetlobo in sencami, ki padajo na obraz, s čimer naj bi poudarili strukturo kosti obraza in prikrili pomanjkljivosti, ki nam na obrazu niso najbolj všeč. Ob celem kupu palet za senčenje in gorah video vodnikov na internetu se senčenje morda zdi precej zahtevno, a je pravzaprav dokaj enostavno.

Za videz, ki ga lahko hitro in zlahka ponavljamo vsak dan, uporabi svetel korektor ali osvetljevalec, da poudariš najljubše poteze na svojem obrazu, s čopičem pa nanesi mat bronzer na predel pod lično kostjo, s čimer poudariš strukturo obraza in ustvariš še malce več sence. Če želiš zares razumeti, kako deluje senčenje, moraš spoznati strukturo svojega obraza – kje so izbokline in kje vdolbine – saj boš tako laže poenostavila nanašanje ličil.

1. Drzne ličnice

Z nekaj dobro umeščenimi potezami pri ličenju bodo tvoje lične kosti v trenutku izstopile. Vzdolž lične kosti nanesi nekaj pikic osvetljevalca, nato pa s čopičem še malo mat rdečila (dva odtenka temnejšega od barve tvoje kože) v vdolbino tik pod ličnico. Za konec nanesi malo nežno svetlikajočega osvetljevalca v loku v obliki črke C okoli očesa – od roba obrvi, okoli očesa in vse do ličnic. Da bo končni učinek poenoten, vse prehode dobro zabriši.

2. Obrvi in ustnice, ki izstopajo

Urejene obrvi so ključni dejavnik, ki obrazu daje strukturo. Lok obrvi osvetli z nekaj pikicami korektorja tik nad in pod zunanjim, ožjim delom obrvi. Zabriši s prsti. Malce osvetljevalca lahko naneseš tudi na kupidov lok nad ustnicami in tako definiraš njihovo obliko.

3. Bolj bleščeče oči

Senčilo, ki je za odtenek ali dva temnejše od barve tvoje kože, nanesi na pregib pod arkado, narahlo pa tudi po vsej veki, ter zabriši s čopičem. Robovi barve ne smejo biti vidni. Tako bodo tvoje oči videti bolj bleščeče, pa tudi bolj definirane.

4. Skrivnost klicaja

Konturiranje nosu je izvrsten način za poudarjanje strukture obraza. Začetnice naj z mat korektorjem (mat korektor za predel pod očmi je za to prav primeren) potegnejo črto od sredine obrvi do 1,5 cm nad konico nosu. Nato jo s prsti narahlo zabriši. Zatem dodaj še piko na vrhu nosu, a pusti prazen prostor med to točko in črto, tako da bo videti kot klicaj, nato pa zabriši prehode.

Za ta videz priporočamo

  • Master Contour V Maybelline New York

  • Master Sculpt Maybelline New York

  • The Nudes Maybelline New York

Povezane teme: senčenje obraza , konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako očistiti čopiče za ličenje

Se spomniš, kdaj si nazadnje očistila čopiče za ličenje...