5 ličil, ki jih najbrž uporabljate napačno

Korektor, osvetljevalec, šminka, barvica za obrvi, črtalo ... kolikokrat ste vsaj enega od teh kozmetičnih izdelkov uporabile napačno? Če mislite, da niste, ne bi bilo slabo, da razmislite ponovno, saj se svojih napak morda niti ne zavedate.

Preden vam ponudimo »prvo pomoč«, iskreno odgovorite: ste se kdaj vprašale, kako je možno, da druge ženske po ličenju izgledajo tako dobro, medtem ko pri vas ta čarobni »make up« učinek pogosto umanjka? Pritrdilen odgovor ne pomeni, da niste nadarjene, pač pa, da nekaj ne počnete prav. Ni konec sveta, nasprotno, danes je dan vašega novega začetka. Od sedaj boste prav tako lepe in učinkovito naličene kot ženske, ki jim na skrivaj zavidate.
 

Korektor

Ga na obraz nanašate pred pudrom? Usodna napaka! Korektor ni podlaga, njegova naloga je, da prekrije tisto, česar pudru ni uspelo. To pravilo strogo velja le takrat, ko gre za podočnjake. Za vsa ostala prekrivanja aken in drugih nepravilnosti korektor namreč še naprej lahko nanašate pred pudrom. Če ob prekrivanju temnih kolobarjev pod očmi korektor nanašate v obliki krogov ali linij, prenehajte, saj bodo madeži še bolj poudarjeni, le da tokrat ne bodo temni, pač pa beli. Najbolje bi bilo, da korektor pod oči nanašate v obliki trikotnika. Tako se stopi z barvo lic, obraz pa zadobi mladosten, svež videz.

Zapomnite si: Struktura korektorja za podočnjake mora biti kremna, zato gosti korektor, s katerim prekrivate mozoljčke, nikakor ni primeren za področje pod očmi. Ob nakupu izbirajte korektor, en odtenek svetlejši od vašega tena (ne od podočnjakov), in ne pozabite, da je namenjen uporabi v majhnih količinah.

Osvetljevalec

Definiranje obraza z osvetljevalcem je že nekaj sezon absolutni »make up« trend, ki tudi približno še ne tone v pozabo. In zakaj tudi bi? Čudovito krasi obraze neštetih žensk in jih dela prelepe. Vendar pa obstaja majhen problem. Mnoge dame ga porabljajo napačno in tako namesto naravnega dosežejo ravno nasprotni – umetni učinek. Najbrž je največja napaka nastala iz prepričanja, da osvetljevalec služi prekrivanju pomanjkljivosti na obrazu. Še enkrat ponavljamo: v ta namen uporabljajte korektor. Vloga osvetljevalca je povsem nasprotna – da poudari določene dele obraza, s tem ko jih posvetli. Da ne bi pomotoma poudarile tisto, kar želite prekriti, bodite pozorne, na katere dele obraza in v kakšnih količinah ga nanašate.

Zapomnite si: Osvetljevalec nanašamo na centralni del čela, po sredini nosa (učinek zožitve), pod obrvi, okrog notranjega kotička oči, na vrh ličnic in nad sredino zgornje ustnice (učinek polnejših ustnic). Najpogosteje ga nanašamo s čopičem ali gobico, redkeje z blazinicami prstov, in to v samem zaključku ličenja, torej na že matiran obraz.

Šminka


Ta magični kozmetični izdelek od nekdaj pomaga ženskam izgledati samozavestno in seksi. Na žalost, preprosto nanašanje šminke se večkrat lahko spremeni v čisti polom. Če se vam je kdaj kaj podobnega zgodilo, so bili zagotovo posredi naslednji razlogi …

Zapomnite si: Morate vedeti, da je enako kot pazljivo negovanje obraza in telesa nujno tudi hidriranje ustnic, ki jih občasno nagradite z dobrim pilingom. Ko nanašate šminko na gladke ustnice, je barva bolj obstojna, ustnice pa senzualne.

Ne pozabite na svinčnik za ustnice. Ta daje globino barvi in pomaga v poudarjanju. Biti mora v istem odtenku kot šminka, sicer boste videti, kot da ste s časovnim strojem pripotovale iz devetdesetih. Ta »retro« trend ličenja zaenkrat še ni obujen, pa tudi upamo, da še dolgo ne bo. Z nanašanjem šminke vedno začnite na sredini ustnic, pa se zatem pomikajte levo in desno, da bi barvo enakomerno razporedile. Ne nanašajte preveč šminke. Ko pristane na šalici kave ali na zobeh, je že prepozno, saj ste tako pre-našminkane prehodile že pol mesta.

Zadnje, a enako pomembno: Pazljivo izbirajte barve!

Barvica za obrvi

Svetovne zvezde so nas zadnje čase nagovorile, da odložimo pinceto in se opremimo s primernimi barvicami in sencami za obrvi. Konturiranje obrvi lahko povsem spremeni obraz, lahko pa ga tudi pokvari.

Prepričani smo, da nenehno srečujete dekleta, ki so pretiravala z barvanjem in potemnitvijo obrvi. Prevelika poudarjenost je ena najpogostejših napak, zato je pomembno, da točno določite, kakšna količina izdelka je za vas potrebna.

Zapomnite si: Če pri definiranju uporabljate barvico, vedite, da bo k dobremu videzu še bolj doprineslo nekaj potez s sencami ali posebej za to namenjeno maskaro. Nikakor pa ne uporabljajte vseh treh izdelkov hkrati! Več slojev vas bo naredilo grobe in nenaravne. Zato se držite pravila – ne več kot dva izdelka naenkrat.

Potrudite se, da bo barvica vselej dobro ošiljena, da bi se izognile debelim in nenatančnim črtam. Barvice s trdim vrhom so idealne za konce obrvi, tiste z mehkejšim vrhom pa čudovito izpolnjujejo praznine v njihovi sredini.

Črtalo

Kdo se lahko pohvali, da vselej zariše popolno linijo? Če ste med njimi, kapo dol! Če pa niste, najbrž delate eno od naslednjih napak

Zapomnite si: Najprej osvojite barvico, šele nato preidite na tekoče ali gel črtalo. Vlečenje veke med zarisovanjem zveni logično, vendar boste linijo tako prej razmazale, kot polepšale. Zato s prstom veko le blago pridržite. Če »cat eye« črtate z zaprtimi očmi, je čas, da spregledate! Da bi bila linija enaka na obeh vekah, morajo biti oči ves čas odprte.

Nanašate črno črtalo na spodnji rob očesa? Razlogi proti so številni, tokrat recimo le, da s tem dodatno »zmanjšujete« oči. Če so vaše oči že po naravi bolj drobne, se tej metodi izogibajte v širokem loku.

Preberi še: Make – up policija: kakšne make up trenutke smo ujeli na ulicah

Povezane teme: make up , črtalo za oči , šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Inovacija: Puder, hidrira in izboljša kakovost kože

Najbrž si tudi ti, ne glede na izbiro tekočega pudra, rada privoščiš dneve brez ličil, ko koži dovoliš, da se spočije...