5 make up tehnik, ki se jih moraš naučiti pred tridesetim

Glede nato, da nam lepotni pripomočki delajo družbo že vse od osnovne šole, verjetno celo dalj časa kot marsikateri fant, je prav, da svoje lepotno znanje primerno izpilimo, vsaj do tridesetega leta, ki velja za nekakšno prelomnico v našem življenju. Po tej starosti nam zaradi preostalih življenjskih obveznosti običajno zmanjka časa za videz in učenje novih trikov, zato je prav, da v tretje desetletje vstopimo oborožene z vsem znanjem.

»Zadimljene« oči

Priljubljene smokey eyes so kot nalašč za večerne priložnosti, prav pa nam pridejo tudi ob dnevni svetlobi. Si vedela, da je oblika senčila odvisna predvsem od oblike tvojih oči? Klasične zadimljen oči, saj veš, temno senčilo ob trepalnicah razmazano proti obrvi je kot nalašč za vse oblike, medtem ko bi za druge tehnike to le s težavo trdili. Če tvoja veka ni preveč izrazita se tako rajši izogibaj tehnikam, ki zahtevajo osvetljevanje na sredini veke. Pazi tudi, da je obrvna kost še vedno dovolj vidna, prav tako pa tudi spodnje trepalnice. Priskrbi si pravo orožje, potrebuješ približno tri čopiče: enega z velikimi mehkimi ščetinami za svetlejše senčilo, manjšega za s katerim boš poudarila obliko srednjega dela gube in tretjega, v obliki vesla, s katerim boš nanesla najtemnejše senčilo na veko.

Mojstrica črtala

Naj bo tanka črtica nad trepalnicami ali pa mačje oko, črtalo je nepogrešljiv sopotnik na naši lepotni poti. Si vedela, da si pri risanju popolne črtice za mačje oko lahko pomagaš kar z žlico, s pomočjo držala boš dobila spodnji del črtice, s pomočjo zaobljenega dela pa zgornji zavoj. Če ti črtalo še vedno povzroča težave je najbolje, da začneš na zunanjem delu očesa, saj boš tako lahko natančno določila, kje želiš, da se črtica konča. Pomagaš pa si lahko tudi z drobnimi pikicami, ki jih narišeš nad trepalnico in nato le povežeš v črtico.

Konturing

Res je, tudi konturiranje nam ne sme biti tuje, čeprav ga bomo morda po tridesetem uporabljale le bolj poredko. Tukaj je hiter tečaj za vse, ki bi želele pospešiti svoj ritual konturiranja. Potrebuješ le dve podlagi v stiku, gobico in čopič za končen vtis. Za začetek z najtemnejšo podlago označi območja, ki jih želiš poudariti, najsi bodo to lička, začni pri točki, kjer začutiš rahlo vdolbino, no rahlo pod njo. Nato z gobico z gibi v krogih, dobro zabriši linije, ki so pri tem nastale. Svetlejšo podlago nanesi pod oči, lahko pa tudi v center čela in na brado, ali pa na mostiček nosu. Z gobico dobro zabriši črte, nato pa z čopičem nanesi še nekaj brezbarvnega pudra.

Rdečilo na ličkih

Vse kar potrebuješ vedeti je predvsem to, da moraš dobro zabrisati sledi rdečila, najbolje da to storiš z gibi proti temenu.

Nanašanje bronzerja

Ne pozabi, da v zimskih mesecih nekoliko varčuj z bronzerjem, medtem ko si lahko poleti privoščiš malo bolj zagorel videz. Kljub temu nanesi bronzer le na mesta, kjer bi se te tudi naravno dotaknilo sonce.

Preberi še: Kako nanesti bronzer na svetel ten

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York The Nudes Palette

  • Maybelline New York Sensational Liner

  • Maybelline New York Master Contour V

  • Maybelline New York Master Blush

  • Maybelline New York Master Sculpt

Povezane teme: črtalo za oči , konturiranje, rdečilo, bronzer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja: ličenje oči

Ličenje oči je vsekakor najtežji od vseh korakov v cilju, da bi se naličili kot pravi profesionalci...