5 največjih napak pri črtalih za ustnice

Ko uporaba črtala za ustnice med ljubitelji ličenja postaja vse popularnejša, se vanjo prikrade tudi vse več napak. Čeprav za to ni potrebna neka posebna veščina, uporaba svinčnika za ustnice mnogim damam pogosto povzroča muke. Katere so tiste napake, ki jih najpogosteje ponavljajo?

Preveč temen odtenek

Zagotovo največja napaka, ki si je ne smeš več dopustiti, je uporaba pretemnega črtala za ustnice, saj jih ta vizualno pomanjša. Strokovnjaki ličenja priporočajo uporabo svetlih odtenkov, ki se v popolnosti ujemajo z odtenkom šminke. Takšen spoj šminke in črtala bo tvoje ustnice naredil polnejše in sočnejše na pogled.

Puščaš sledi

Črtalo za ustnice je narejeno prav za popolno zarisovanje okvira ustnic in vsak prehod izven naravnega je napaka, ki je ne smeš več storiti. V primeru, da se takšna napaka vseeno zgodi, uporabi korektor, s katerim boš hitro prekrila rezultat nepazljivega trenutka.

Zarisuješ grobe in ostre linije

Prav tako kot ne želiš, da bi tvoje ustnice po nanosu črtala izgledale neurejeno in »razmazano«, smo prepričani, da ne želiš niti, da bi linije izgledale preveč poudarjeno in bi tvojemu make up videzu dale grob in nenaraven izgled. Lepotni strokovnjaki priporočajo, da pred nanašanjem odstraniš preoster vrh črtala, tako da ga narahlo potegneš preko roke. Preoster vrh pušča grobe in vpadljive linije, kar ustnicam daje nenaraven in napadalen videz.

Zarisuješ preveč iznad okvira zgornje ustnice

Mnoga dekleta mislijo, da bodo s tem dosegle izgled polnejših ustnic, vendar na ta način lahko dosežejo le vpadljive ustnice, ki niti najmanj ne delujejo privlačno.

Ravna linija ni najboljša izbira

V želji, da bi dosegle videz popolnih ustnic, mnoga dekleta delajo napako, ko jih s svinčnikom zarisujejo   v eni neprekinjeni potezi. Strokovnjaki svetujejo, da svinčnik nanašamo z nežnimi, kratkimi gibi, ki se medsebojno povezujejo. Tako bo začrtana linija subtilnejša, ustnice pa bodo izgledale popolnoma naravno. In še lepše!

Preberi še: Deset zapovedi čudovite šminke

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 50

  • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 60

  • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 90

  • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 110

Povezane teme: šminka, rdečilo za ustnice , ustnice, svinčnik za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Predlog ličenja za vsakodnevni stil

Predlagamo ti, katere trike bi pri ličenju za vsakodnevne obveznosti morala najpogosteje uporabljati, da bi dosegla lep »makeup look«, ki bo opazen, u...