5 pravil za dnevno ličenje

Še malo zapreš oči in ko jih naslednjič odpreš, ti v grlo že pošteno teče voda. Zato stečeš pred ogledalo, naneseš kup senčila in smukneš v avto. V službi se veselo sprehodiš po pisarni, sodelavci pa ti namenijo nekaj grdih in začudenih pogledov, ko na vratih v zrcalu po naključju ozreš svoj odsev ti je jasno, da takšna ne bi smela niti iz kopalnice, kaj šele na delovno mesto. Priporočamo ti, da si prebereš nekaj vrstic, po katerih ti bo hitro jasno, kakšen je sprejemljiv make up na delovnem mestu.

Izogibaj se črnemu senčilu in bleščicam


Čeprav mora biti ličenje zabavno, ob tem pa mora poudariti tudi tvoje prednosti, vendar pa je včasih preveč enostavno preveč. Sploh če je tvoje delovno mesto pisarna, preveč vpadljiv make up nikakor ni zaželen. Temno zadimljene oči ne pridejo v poštev, prav tako pa niti barve kot so črna, temno modra ali pozornost vzbujajoče bleščice.

Črtalo


Če imaš rada črtalo za oči, vendar ne želiš z njim preveč izstopati, imajo strokovnjaki dve rešitvi. Z njim poudari trepalnice. To storiš s črtico na koncu zgornje veke, tik pri trepalnicah ali pa nanesi črtico na del pod trepalnico, za bolj poudarjene oči.

'Zadimljene oči'

Si predstavljaš, da bi na sestanek prišlo dekle z močno črno zadimljenimi očmi. Kljub temu se ti ni potrebno odreči zadimljenemu videzu, izberi le bolj subtilne odtenke kot so slivov, siv ali rjav, ki bodo izgledali dosti bolj poslovno. Temno barvo nanesi čim bližje trepalnic, potem pa nanašaj vedno svetlejše odtenke.

Preprosto je recept za uspeh


Na oči nanesi nekaj senčila v barvi kože, potem nanesi črnilo na linijo pod trepalnicami. Tako boš osvetlila oči in optično zgostila trepalnice. Nato uredi obrvi ter postopek zaključi z maskaro.

Uporabi le tisto, v čemer se dobro počutiš


Nikoli ne uporabljaj ličil, v katerih se ne počutiš samozavestno. Bistvo make upa je namreč v tem, da te naredi bolj samozavestno in če ti rdeča šminka enostavno ni pisana na kožo, je bolje, če se ne siliš.

Preberi še: Pravila za naraven videz s senčenjem in osvetljevanjem by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Color Riche 500

  • L'Oréal Paris Superstar Eyeliner

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit

  • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Black

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 208

Povezane teme: senčila za oči , rdeča šminka , črtalo za oči , oči , šminka

1/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hitro ličenje in učinkovita frizura v nekaj korakih

Včasih je dovolj, če slediš nasvetom ličenja in se naučiš ustvariti nekaj krasnih, hitrih, a učinkovitih frizur...