5 pravil zimske lepotne rutine

Nizke temperature vplivajo na naše razpoloženje, zato pogosto pozabljamo na svoje vsakodnevne lepotne rituale. Vendar pa je skrb za lepoto v zimskem času enako pomembna kot v poletnem, zato nikakor ne bi smele preskočiti naslednjih korakov:

#1 Krema z zaščitnim faktorjem


UV sevanje povzroča prezgodnje staranje kože, zato je zaščita pred soncem tekom celega leta osnova zdrave kože. Čeprav UV sevanja ne vidimo in ne čutimo, se moramo zavedati, da daljše zadrževanje na odprtem v zimskih mesecih ni brez posledic. Zato je pomembno, da je uporaba kreme z zaščitnim faktorjem sestavni del tvoje zimske lepotne rutine. Najbolje, da se pri izbiri kreme z zaščitnim faktorjem posvetuješ s strokovnjakom, da bi svoji koži zagotovila primerno zaščito.

#2 Kompaktni puder

Nizke temperature izsušijo kožo obraza, zato je pomembno, da izdelki, ki jih uporabljaš, kože dodatno ne izsušujejo. Uporabo kontaktnega pudra priporočamo ne le zaradi zagotavljanja popolnega zaključka vsakega ličenja, pač pa tudi zato, ker ščiti kožo pred vplivi vetra in mraza. Ko izbiraš izdelek, ki ga boš uporabljala pozimi, bodi pozorna na sestavine in jih prilagodi tvojemu tipu kože in njenim potrebam.

#3 Hidratantna krema

Pod vplivom vetra in hladnega zraka naš obraz postaja občutljivejši, zato potrebuje dodatno hidratacijo. Dekletom s suho kožo priporočamo uporabo hidratantne kreme, ki bo koži vrnila blesk in sijaj, medtem ko naj dekleta z mastno kožo raje izberejo izdelek brez oljne osnove. Hidratantno kremo nanesemo na čist obraz, nakar je treba počakati dovolj dolgo, da jo koža vpije, preden preidemo k nanašanju ličil.

#4 Tuširanje z mlačno vodo

Vemo, da se je v hladnih dneh najlepše tuširati z vročo vodo, vendar to kožo le še dodatno izsušuje, kar lahko vodi k rdečici, prhljaju in napokanosti kože. Strokovnjaki priporočajo, naj za tuširanje uporabljamo mlačno vodo. Po tuširanju je kožo treba nežno tapkati z brisačo, brez grobega drgnjenja.

#5 Dovolj spanca in zdrava hrana

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Da bi imunski sistem v zimskem času funkcioniral normalno, potrebuje dovolj kakovostnega počitka. Kakovost spanca vpliva na pojavljanje podočnjakov in pokazateljev utrujenosti, ki jih je tudi z najbolj kakovostno šminko težko skriti. Hkrati je pravilna prehrana ena od pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na celoten izgled. Potrudi se vnašati dovolj vitaminov in uživati živila, bogata z vlakninami.

Preberi še: 5 zimskih trikov za tekoči puder

Za ta videz priporočamo

  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

  • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

Povezane teme: make up , Zimski trendi, Zimski make up

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati najboljši puder za mastno kožo

Mastna koža je zelo pogost problem žensk in predstavlja izziv pri ličenju, posebej pri izbiri tekočega pudra...