5 smrtnih grehov za kožo

Greh za kožo #1: kajenje

Si opazila, da ima tvoja koža več leska, ko nekaj dni ne kadiš? In tega si nisi izmislila, tvoja koža je dejansko videti bolje. Kožne celice za obnovo potrebujejo kisik, kajenje pa preprečuje izmenjavo kisika in tako povzroča več gub in izžet videz.

Greh za kožo #2: solarij

Zapomni si, da ni hujše stvari od solarija – čeprav tega ne moreš opaziti takoj, pa pomeni 10 minut v solariju enako, kot če bi se brez zaščite ves dan izpostavljala soncu.

Greh za kožo #3: izpostavljanje soncu brez zaščite

Sonce je dobro za nas in pomaga telesu proizvajati vitamin D ter omogoča boljšo absorpcijo kalcija, s čimer skrbi za zdravje naših zob in kosti. Pa vendar je lahko sonce tudi nevarno, če se ne zaščitimo z losjoni in ne nosimo ustreznih oblačil. Ne glede na to, da se nam zdi, da smo s porjavelo kožo videti tako zdravi, sonce našo kožo dobesedno žge, s tem pa jo dehidrira, prinaša gubice in pozneje tudi sončne pege in madeže.

Greh za kožo #4: spanje z ličili na koži

V enem od naših prejšnjih besedil smo videli, da večerno neodstranjevanje ličil kožo izsušuje in jo postara. Poslabša kakovost kože in trepalnic, zato je pomembno, da jih neguješ in paziš nanje ter odstranjuješ ličila z blagim sredstvom za odstranjevanje ličil, ki ustreza tvojemu tipu kože.

Greh za kožo #5: pozno odhajanje v posteljo

Ne glede na to, kako težko se je zvečer upreti »samo še eni epizodi« najljubše nadaljevanke ali ostati in popiti samo še eno pijačo, se spomni, da lepotni spanec ni samo prazna fraza. Spanec dejansko deluje – pomaga celicam pri obnovi, dela kožo bolj prožno in zmanjšuje pojav gub.

 

Povezane teme: make up , nega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Slabe lepotne navade in kako se jih znebiti

»Težko se je navaditi, a odvaditi še težje«, pravi star izrek – in res je tako, vendar predaja ne pride v poštev...