5 stvari, ki jih ne smete početi, če imate suho kožo

Vsak tip kože je na svoj način poseben in predstavlja eno od osnov, po katerih se orientiramo pri ustvarjanju svoje rutine negovanja kože ali sestavnih korakov rituala ličenja.

Kot se je pri mastni koži pomembno osredotočati na pogosto neželen sijaj, tako ima tudi suha koža svoje potrebe. Te postanejo posebej poudarjene pozimi, ko zaradi nižjih temperatur in vetra koža obraza lahko postane še dodatno suha, pogosto tudi občutljiva in razdražena.

Da se vam letošnjo zimo to ne bi dogajalo, vam predstavljamo 5 stvari, ki se jim morate izogibati, da ne bi »sabotirale« vaše suhe kože obraza.

1. Uporabljate »agresivne« izdelke za odstranjevanje ličil in čiščenje obraza


Ker je čiščenje kože prvi korak pri negi obraza, je pomembno predvsem to, da pozorno izberete micelarno vodo, enako pa tudi gel za umivanje. Ko izbirate ustrezne izdelke, bodite pozorne na embalažo in izberite tiste, ki so namenjeni suhi ali občutljivi koži.

2. Glavna sestavina vaše priljubljene sončne kreme je alkohol


Alkoholu se vsekakor izogibajte, saj bo le še dodatno izsušil vaš obraz, česar si nikakor ne želite. Pogosto se nahaja v izdelkih za odstranjevanje ličil in losjonih, tako da pri njihovem nakupu pazljivo preberite seznam sestavin.

3. Pozabljate nanesti vlažilno kremo


Vemo, da se zgodi, da zaspite in se morate na hitro naličiti, vendar se potrudite, da nikdar ne preskočite vlažilne kreme. Ta bo vašemu obrazu dala potrebno količino vlage v hladnih dneh in v popolnosti pripravila obraz za ličenje.

Poleg tega vam bo nanašanje vlažilne kreme »odvzelo« le še minuto vašega dragocenega časa, za kar vam bo vaša koža hvaležna celo zimo.

4. Pretiravate s pilingom


Reden piling je odlična metod za odstranjevanje odmrlih celic in regeneracijo kože, vendar je pri tem, enako kot pri začrtovanju obrvi, treba vedeti, kdaj je dovolj. Čeprav je piling za suho kožo posebej priporočljiv, je dovolj, če temu namenjene izdelke uporabljate enkrat do dvakrat tedensko, da bi preprečile dodatno draženje kože.

5. Izogibate se kremi z zaščitnim faktorjem


Ta je pomembna za vsak tip kože, posebej še za suho. UV sevanje lahko pripelje do kratkoročne rdečice in opeklin, pa tudi do dolgoročnih poškodb in prezgodnjega staranja kože. Ko se pripravljate na zimovanje, zato v toaletno torbico ne pozabite spraviti kreme za sončenje, da bi se maksimalno zaščitile med dolgo zasluženim smučanjem.

Preberi še: Najpogostejše napake, ki jih počnete pri negi kože

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

Povezane teme: nega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Popularni sestavini za nego kože: konopljino olje in E vitamin

Učinkovitost ekološke kozmetike se izraža v ustrezni kombinaciji sestavin, ki jih strokovnjaki iz laboratorijev pazljivo izberejo in izkoristijo na p...