5 super nasvetov za popolno oblikovan obraz!

  1. Eno od osnovnih pravil za nanos ličil pravi – svetlenje poveča in poudari, temnenje zmanjša in zoži. Prav na tem načelu temelji tudi konturiranje obraza. Poglej se v ogledalo in oceni: kaj bi rada poudarila (tja nanesi svetlo barvo) in kaj želiš zožiti (tam uporabi temnejše odtenke).
  2. Kombiniraj barve, ki so največ 2 do 3 odtenke svetlejše oziroma temnejše od tvoje naravne barve polti, da boš uspešno osenčila obraz brez efekta preveč pisanega obraza.
  3. Univerzalnega recepta za konturiranje ni. Kako boš obraz senčila, je odvisno od njegove oblike in vseh njegovih posebnosti. Če že imaš ozek obraz in ga skušaš s senčenjem pod ličnicami še zožiti, bo tvoj obraz videti usahel. Poskusi nekaj različnih kombinacij, dokler ne najdeš tiste, ki tvojemu obrazu najbolj pristaja. Vsem ne bo pristajal recept za konturiranje obraza, ki ga uporablja Kim Kardashian, toda kje piše, da moramo vse izgledati enako, kajne?
  4. Za svetlejše poudarjanje oz. strobing ali highlighting ni dobro uporabljati korektorja, ker ustvari mat videz in na videz splošči obraz. Izberi izdelek s svetlečimi delci (vendar ne bleščicami!) – osvetljevalec ali highligther –, da bo tvoj obraz deloval sveže in zdravo. Najpogosteje ga uporabljamo na ličnicah, lahko pa z njim tudi povečamo majhno brado ali zvišamo nizko čelo.
  5. Za temnejše dele obraza lahko uporabiš bronzer, vendar moraš s čopiča najprej spihati odvečno količino barve. Če imaš bolj svetlo polt, se izogibaj uporabi bronzerja (razen če si posončena) in raje posezi po svetlejših rešitvah za senčenje. Obraz najpogosteje potemnimo tako, da lica naredimo na videz manj polna, zožimo okrogel obraz ali debelejši nos, zmanjšamo čelo ali prikrijemo veliko brado.

Povezane teme: make up , senčenje obraza , tekoči puder , puder, konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Naredi sama: Kako naj bo tvoj obraz vedno sijoč brez maščobnega sijaja

Kamorkoli se obrnemo, vidimo fotomodele, glasbene zvezde, igralce, »influencerje«, ličilne blogerje -in vsi so videti čudovito! Sprašuješ se, kako jim...