6 razlogov, zaradi katerih maskara povzroča grudice

Pri ličenju pogosto naredite napake, na primer tisto, ko vam na zobeh ostanejo sledi od šminke ali pa najpogostejšo izmed vseh, ko napačno nanašate maskaro. S pomočjo majhnih trikov se lahko izognete tudi takšnim napakam.

V kolikor se vam dogaja, da se naredijo grudice od maskare in vaše trepalnice niso videti, kot bi si želele, se lahko, ob izogibanju naslednjih šestih začetniških napak, znebite vseh težav in zasijete.

1. Predolgo uporabljate maskaro


Ko se vaša maskara začne sušiti, se začnejo delati grudice. Maskaro je treba zamenjati vsake tri mesece, da bi preprečile nastanek lepljivih trepalnic z grudicami ali, še huje, vnetje občutljivih oči.

2. Izogibajte se večkratnemu nanašanju maskare


Zdi se kot nemogoča misija? Vse imamo rade, ko nekajkrat namažemo trepalnice misleč, da s tem dosegamo močnejši učinek. Vendar preveč plasti lahko povzroči katastrofalno napako. Po nanašanju prve plasti je treba pustiti, da se maskara na trepalnicah posuši, šele zatem pa nanesti tudi drugo plast. V kolikor menite, da še vedno niste dosegle želenega učinka, dodajte le še eno plast.

Če pa želite biti prepričane, izberite Maybelline New York Big Shot maskaro, s katero bo dovolj že ena sama plast za maksimalen volumen.

3. Krtačka je preveč zapacana


V kolikor opazite, da je vaša krtačka za nanašanje maskare že preveč zapacana z ostanki maskare, ki so se nanjo zalepili, jo očistite, preden jo približate k trepalnicam.

4. Ne nanašate pravilno maskare


Ko nanašate maskaro, je treba krtačko postaviti karseda blizu korena trepalnic in s premiki levo desno potegniti krtačko proti konicam trepalnic. S takšnim nanašanjem boste dosegle polnejši videz in jih tudi vizualno podaljšale.

5. Niste dobro pripravile trepalnic, preden ste se začele ličiti


Pogosto se dogaja, da pri odstranjevanju ličil ne odstranimo dovolj dobro maskare s trepalnic in že naslednji dan ponovno na njih nanašamo maskaro. Da kaj takega ne bi počele, dobro odstranite ličilo z oči in na takšen način pripravite trepalnice za novo nanašanje  maskare.

6. Uporabljate napačno maskaro


Medtem ko si vse želimo polne trepalnice, si pa vsekakor ne želimo grudic od maskare. V kolikor ste do sedaj uporabljale enako maskaro in so se kar naprej delale grudice, poskusite maskaro, ki preprečujeo nastajanje grudic, podaljšao pa trepalnice in ustvarijo ekstremen volumen, kot ga ustvarja, zgoraj omenjena, Big Shot maskara.

Preberi še: Barvne maskare so zopet v trendu!

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Colossal Big Shot Mascara

Povezane teme: maskara

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako doseči intenziven volumen in neponovljiv pogled

Včasih zadostuje ena sama plast maskare, že tvoj pogled postane povsem odprt. Torej ni skrivnost, da je odkritje prave maskare, ki ti bo zagotovila ma...