Ali je čas za bronzer?

Ko sončni dnevi postajajo vse pogostejši, oblačila pa vse tanjša, je absolutno čas za bronzer! Dovolj je, da rahlo porjavimo v obraz, in igra z bronzerjem se začenja. Osnovna funkcija bronzerja za obraz je, da poudari naravno porjavelost obraza, lahko pa se ga uporablja tudi za poletno konturiranje, le da v tem primeru nanašanje poteka na drugačen način, in to z izdelkom z mat zaključkom.

Izberi bronzer glede na tip tvoje kože


Čeprav je idealno, da je koža obraza vsaj blago porjavela, da bi bronzer dosegel poln učinek in izpolnil svoj cilj, tudi dekleta svetle polti lahko samozavestno nosijo bronzer, saj je njegova poanta prav ta, da kožo naredi zapeljivo porjavelo in sijočo. Glede na naraven ton kože obraza je treba izbrati tudi primeren odtenek bronzerja. Svetlejši koži pristajajo topli bež in rožnati odtenki, srednji tipi kože pa lepo prenašajo vse odtenke, razen tistih z roza in mareličnim sijajem. Na olivni koži najlepše izpadejo subtilne bakrene in nežne bronaste palete.

Svetleče ali mat

Dnevna ličila narekujejo manj svetleče ali mat bronzerje, sicer bi na soncu izgledalo, kot da je obraz prekrit z bleščicami. Za večerne dogodke je bogatejši nanos povsem sprejemljiv, svetlikajoči se delci pa obrazu prinašajo glamurozen sijaj.

Bronzer ali rdečilo, “bronzing” ali konturiranje

Pravilno nanašanje bronzerja delima v dve kategoriji: 

Za doseganje bolj svežega videza, bronzer nanašamo lahno, v par potezah z velikim čopičem, malo na lica in malo na čelo. Pravzaprav tja, kjer se sonce najprej dotakne obraza.

Za bolj glamurozna in izzivalna ličila je obvezno najprej na vrsti konturiranje. Ko pravilno nanesete puder za konturiranje, z bronzerjem potemnite linije obraza. Da bi se izognile nekaterim pogostim napakam pri ličenju, seveda svetujemo, da višek izdelka otresete ali odpihnete s čopiča.

A rdečilo? Njegov namen je, da licem doda nekaj svežine in barve, nežno in naravno, najboljši učinek pa je mogoče doseči, če bronzer in rdečilo skombinirate, saj v paru delujeta najbolje. Pazite le, da izberete rdečilo v toplejših tonih.

Še nekaj “bronzer trikov”

Če vam zmanjka temnejše nude palete senc, jih lahko začasno nadomestite z bronzerjem.

Svetleč izdelek, nanesen na veke, lahko predstavlja fini final touch v ličenju oči.

S pomočjo bronzerja lahko poudarite tudi dekolte. Samo nežno povlecite s čopičem po liniji med prsmi in - voilà

Preberi še: Makeup preobrazba: Instant sijaj

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

Povezane teme: make up , bronzer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljši tekoči pudri na vodni osnovi

Predstavljamo ti najboljše med najboljšimi – tekoče pudre na vodni osnovi, ki zlahka in trajno prekrivajo vse nepravilnosti, izenačijo polt do popolno...