Ali veš, kaj je mikropigmentacija?

Mikropigmentacija ali trajno ličenje je eden od najbolj iskanih estetskih postopkov v svetu lepote. Namenjena je olepšavi, spreminjanju ali korigiranju specifičnih nepravilnosti obraza ali telesa. Najbolj poznani trendi mikropigmentacije pri nas so povezani s trajnim ličenjem obrvi in ustnic. Morda jih bolje poznaš kot »tatoo« obrvi, japonsko izrisovanje obrvi, puder-obrvi in trajno šminkanje.

Za postopek mikropigmentacije je značilno, da se zanj odločajo tako mlajše kot starejše ženske. S pomočjo trajnih ličil ženske v zrelih letih lahko uspešno kamuflirajo posamezne brazgotine, pomladijo videz obraza in osvežijo ten, mlajša dekleta pa se za ta postopek odločajo predvsem iz estetskih razlogov, da bi bolj poudarile določene dele obraza.

Ali veš, kaj je mikropigmentacija?

Ta postopek pa ima tudi posamezne mane, ki jih bomo pojasnili ob opisu mikropigmentacije in na katere moraš biti pozorna, če se za postopek odločaš.

Kako se izvaja mikropigmentacija

Postopek mikropigmentacije predstavlja vnašanje specialnih pigmentov pod kožo, in sicer s pomočjo posebnih aparatov v obliki svinčnika, ki imajo na vrhu drobno iglico, s katero pigment prispe pod kožo. S pomočjo ultra tankih akupunkturnih igel je ta postopek povsem neboleč, seveda če ga izvajajo za to usposobljeni ljudje v pravih pogojih. Posameznim dekletom se postopek vendarle zdi manj prijeten, kot pričakujejo.

Učinek mikropigmentacije

Mikropigmentacija ni povsem trajna, saj po nekem času zbledi. To se zgodi zato, ker je v naravi imunskega sistema zapisano, da iz kože izloča pigmente. Vse je odvisno od tega, na kateri regiji telesa ali obraza postopek izvajamo in kakšen tip kože imamo. Tisti z mastno kožo in povečanim izločanjem sebuma na T področju tvegajo hitrejše bledenje. Sami učinki postopka lahko trajajo od nekoliko mesecev, pa vse do leta dni in več, vendar je proceduro nujno treba ponavljati, če učinek želiš ohraniti enak kot prvi dan.

Če si učinek mikropigmentacije želiš odstraniti hitreje in nočeš čakati, da postopoma zbledi, se to lahko stori s pomočjo posebnih tipov laserja, ki povsem odstranijo pogment.

Ali veš, kaj je mikropigmentacija?

Ali je postopek mikropigmentacije tvegan?

Vsak postopek ali lepotni poseg v salonih prinaša določeno tveganje. Nujno je, da se mikropigmentacijo izvaja izključno s steriliziranim materialom in da se igle, ki bodo pod tvojo kožo vnašale pigment, odpre pred tvojimi očmi, prav tako pa preceni higieno prostora, kjer se bo postopek izvajal.

Če katerikoli od teh pogojev ni izpolnjen, tvegaš določene alergijske reakcije kože in druge možne kožne težave. Če postopek izvaja oseba, ki ni dovolj strokovno podkovana, tvegaš, da bodo korekcije neprimerne za tvoja leta, nenaravne in preveč vpadljive.

Ali veš, kaj je mikropigmentacija?

Videz kože po postopku

Pravilna nega kože je v prvih 10 dneh po postopku izredno pomembna.

Po mikropigmentaciji je lahko nekoliko razdražena in rdeča, zato se v tem obdobju predlaga izogibanje savnam, solarijem, izpostavljanju močnemu soncu, pa tudi agresivnim kozmetičnim izdelkom. Dermatologi priporočajo, da na področje posega redno nanašaš kreme, ki bodo pospešile regeneracijo kože, in da se umivaš s toplo vodo.

Preberi še: Odstrani ličila, očisti in hidriraj obraz, s pomočjo enega samega izdelka!

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Color Sensational Smoked Roses

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Spicy

  Takojšnje naročilo
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

 • Lancôme Monsieur Big Brow

Povezane teme: make up , rdeča šminka , trend , moda, primer, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Lancôme

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nahrani svoje lase po hladni zimi!

Na videz zahtevna naloga obnove poškodovanih las v samo nekaj preprostih korakih lahko postane pravi sadni raj...