Barva oči določa tvoje ličenje

Vsaka barva oči ima svoje specifičnosti in da bi te prišle do polnega izraza, tvoj pogled pa bi s tem postal samo še lepši in privlačnejši, je treba le odkriti odtenke, ki ti fantastično pristajajo – tiste, ki se jim nihče ne bo mogel upreti!

Modre oči in igre kontrastnih barv

Princip kontrasta je definitivno najboljša rešitev za modrooke. Zlata, bakrena in bronasta senčila bodo tvoje oči še boj osvetlila in ne glede na to, ali izbiraš zemeljske ali tople metalne tone, boš modrim očem tako »vbrizgala« potrebno mero topline ter jih naredila živahnejše.

Terakota, breskev in šampanjec prav tako predstavljajo odlično izbiro, če pa se odločiš za modra senčila, obvezno imej na umu pravilo nasprotnosti: temno modre oči zahtevajo svetlo modra senčila in obratno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Modri komplementarni sta rumena in oranžna barva, in čeprav ju le redko srečamo na vekah, je prav poletje idealna priložnost, da preizkusiš ta pogumen in izredno učinkovit stil ličenja!

Temna senčila niso priporočljiva, če pa se jim vendar ne moreš upreti, jih kombiniraj s svetlejšimi odtenki. Črna maskara je obvezna, črtalo tik ob trepalnicah pa več kot zaželeno.

Za svež, spočit in osončen ten uporabljaj bronzer. Manjša količina rdečila tvojemu obrazu lahko doda toplino in samo še bolj poudari tvoje oči.

Oči zelene barve

Statistika pravi, da ima zelene oči le 2 % svetovne populacije, zato lahko mirno rečemo, da predstavljajo čisto eksotiko! Z njimi gredo najlepše ličila z rdečkastimi in vijoličnimi podtoni, saj idealno uokvirijo oči in poudarijo zeleni pigment. Mahagoni, burgundi, bakrena, zlata, zemeljska, celo siva senčila bodo tvoje zelene oči naredila še bolj unikatne in bleščeče, skoraj kot dragoceno kamenje! Pomembno je, da ustvariš primeren kontrast, če pa se odločiš za zelena senčila, izberi najtemnejši odtenek iz palete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Izogibaj se senčilom z rožnatimi podtoni, saj bi bila z njimi videti utrujena, celo starejša. Namesto črnega črtala in maskare uporabljaj takšne v sivi ali rjavi barvi, s čimer se boš izognila nenaravnemu videzu.Izogibaj se senčilom z rožnatimi podtoni, saj bi bila z njimi videti utrujena, celo starejša. Namesto črnega črtala in maskare uporabljaj takšne v sivi ali rjavi barvi, s čimer se boš izognila nenaravnemu videzu.

Oči rjave barve

Pri izboru ličil za rjave oči gre težko kaj narobe. Če si želiš nevtralni videz, uporabljaj predvsem zemeljske tone, v kolikor pa želiš čim bolj poudariti oči, izbiraj temno modre, vijolične, zelene, celo turkizne odtenke senčil. Te drzne in intenzivne barve so na očeh še posebej zaželene poleti, z njimi pa se čudovito spajajo obarvane maskare.

Dramatičen »smokey eyes« v kombinaciji olivno zelene in sive, skupaj z izrazito črnimi trepalnicami, je lahko popolna izbira za večerne ter posebne priložnosti. Enako velja tudi za zlata, bakrena in metalna senčila na sploh.

Rjavo barvo oči lahko še dodatno poudari rožnato rdečilo, kontraste senčil pa pospremi s črnim črtalom ali tušem. Po drugi strani pa nevtralnim senčilom najbolj pristajajo rjava črtala in tuši ter šminke močnih barv, predvsem rdeče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Oči črne barve

Pod črnimi očmi mislimo na najtemnejše rjave odtenke, ki se stapljajo z zenicami in žarijo kot biserovina. Da bi poudarila takšne oči, izbiraj svetlejša senčila, ki bodo ustvarila idealen kontrast – bež, peščena, zelena, modra …

Stil »smokey eyes« v kombinaciji s črnim črtalom je vselej dobra izbira za visok nivo dramatičnosti, vse dokler črtalo nanašaš samo na zunanjo polovico veke. Posebej je pomembno, da so tvoje obrvi urejene, njihova barva pa prilagojena barvi las.

Kakšne barve so tvoje oči in kako jih uspeš poudariti z ličili? Napiši nam v komentarjih!

Barva oči določa tvoje ličenje

Preberi še: Top 7 lepotnih izdelkov tega poletja

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Eyeshadow Smoke Duo

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Phoenix

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Hasta La Vista Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme x Proenza Schouler Chroma Eye Palette

Povezane teme: make up , senčila za oči , črtalo za oči , oči , trend , Lancome, Maybelline New York , trepalnice, L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako lahko z ličili prikriješ sledi alergije na obrazu

Skupaj z lepim vremenom pomlad s seboj prinaša tudi obdobje alergij. Na srečo je ob pravilni negi kože in z ustreznimi lepotnimi izdelki vendarle mogo...