Barvica ali tuš za veke?

Ne glede na to, ali si se odpravila na kavo s prijateljicami, v službo, klub, ali pa te čaka neka pomembna svečanost, trenutek, v katerem si se odločila z ličili poudariti oči priča o tem, da si pripravljena zaigrati na vse ali nič! Brez pretiravanja – od veščine ličenja oči je odvisen tvoj celotni videz! Četudi so vsa ostala ličila popolna, ne morejo prepričati brez čudovito poudarjenih oči.

Barvica ali tuš za veke?

Seveda moraš spoštovati pravila glede oblike, pozicije in barve oči, prav tako pa ne pozabi, da prav ta drobna linija na veki odloča, ali boš videti drzno, skrivnostno in zapeljivo, ali pa se bo želena dramatičnost končala z neželeno dramo.

Sedaj pa vprašanje vseh vprašanj: barvica ali tuš za veke? Če nisi prepričana, kaj ti bolj ustreza, ti bomo poskusili pomagati.

Barvica riše s srcem

Za to klasiko med ličili se vselej najde mesto v naših toaletnih torbicah, in to z razlogom! Zlahka se nanaša, deluje naravno, glede na videz, ki ga želimo ustvariti, pa je linija lahko tako gladka kot neurejena. Sledi barve niso tako intenzivne kot pri tušu, prav to pa je tudi razlog, da z barvico ustvarimo veliko bolj naraven videz. Poleg tega je napake pri ličenju precej lažje odstraniti.

Barvica ali tuš za veke?

Mnogi verjamejo, da je glavna mana tega izdelka potreba, da moraš s seboj vedno imeti šilček, vendar je tudi ta problem že stvar preteklosti. Danes obstajajo številne variacije na temo, denimo barvice, ki imajo šilček že vgrajen, ali takšne na potisk. Kar se tiče barv, ne pozabi, da obstaja še kaj drugega kot črna! Denimo vijolična odlično pristaja rjavim lasem, siva in svetlo rjava modrim, bela barvica za oči pa je idealna za spodnje veke, saj »razpira« pogled in pomlajuje.

Tuš za dramatičnost

Barvica ali tuš za veke

Prvo vprašanje, ki se pojavlja, je: gel, tekoči ali v obliki flomasterja? Odgovor je odvisen od učinka, ki ga želiš doseči, in mirnosti tvoje roke. Tekoči tuš zagotavlja dobro mero dramatičnosti. Z njim lahko začrtaš izredno tanke, izenačene in predvsem precizne linije, njegova glavna pomanjkljivost pa je, da je njegove sledi (in s tem tudi napake) precej težko odstraniti. Če tvoja veščina ni na zavidljivi ravni, pri tem pa imaš še premalo časa za ličenje, boš najčistejšo in najhitrejšo linijo ustvarila s flomasterjem.

Barvica ali tuš za veke

Če pa vešče rokuješ s čopiči in znaš preceniti, kakšno količino izdelka potrebuješ, je najbolj učinkovit tuš v obliki gela. Perfektno povzdigne vsak zadimljeni ali smokey eye stil, zagotavlja absolutno mamljiv in drzen pogled, po nanosu se ne razmaže, njegova tekstura in čopič pa nudita popolno preciznost ter enostaven nanos.

Vse velike prednosti in drobne pomanjkljivosti

Barvica za oči je idealna za začetnik, z njo zlahka nadziramo poteze, možnosti napak pa so manjše in hitro popravljive. Če je ne šiliš redno, vedi, da delaš veliko napako! Z uporabo šilčka s površine odstranimo bakterije, začrtana linija pa je veliko tanjša, natančnejša in maksimalno približana korenini tvojih trepalnic, s tem pa celoten videz deluje precej bolj naravno.

Barvica ali tuš za veke

Tuš vsebuje veliko intenzivnejši pigment, vendar zahteva večjo spretnost. Napake je težje popraviti, ko pa osvojiš pravo tehniko, se mu ne boš mogla več upreti. Tekstura je nežna in dobesedno polzi čez veke, pri tem pa ne izziva rdečice, ki je možno pri uporabi barvic, posebej bolj trdih.

Preberi še: Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner White

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Makeup Slide On Black Sparkle

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil Sparkle Nude

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Pro Liner Green

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Pro Liner Blue

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , oči , šminka, trend , večerni make up , dnevni make up , NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , NYX

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Microfeathering je preteklost - tu je microshading

Čeprav je tehnika microfeathering osvojila mnoge simpatije, saj obrvi naredi pernate in lahkotne, še vedno stremimo k poudarjenim, definiranim obrvem,...