Bleščeč videz v le nekaj korakih

Različni kozmetični izdelki lahko v določeni meri izboljšajo vaš videz – od maskare in senčil, do pudra in šminke. Vendar pomislite, kako čudovito bi bilo, če bi obstajala čarobna paličica, ki bi v celoti spremenila vaš izgled? Nekaj, kar bi obrazu dalo svežino in sijaj ter vas za nekaj let pomladilo! Ne, to ni pravljica, vaša čarobna paličica je že tu, imenuje pa se highlighter! Morda ne bo dovolj, da s paličico zamahnete le enkrat, zagotovo pa ne več kot osemkrat. Zakaj prav osemkrat? Kmalu boste izvedeli!

Highlighter ali osvetljevalec je lahko vaša pot do popolnosti ali poloma, seveda v kolikor ga ne nanašate pravilno. Če boste sledile našim nasvetom, boste brez dvoma postale lepotice z naslovnice!

Vrste osvetljevalcev


Ta popularni kozmetični izdelek vam zagotavlja seksi videz in čudovito kožo brez vidnih nepravilnosti, ki izžareva mladostni sijaj in svežino. Dostopen je v naslednjih oblikah:

Tekoči in kremni - zlahka se nanašajo in stapljajo s tekočim pudrom, dajejo naraven videz in sijaj.

V prahu ali kamnu - odlični so za bolj mastno kožo, zlahka jih blendiramo s krtačko.

V stiku - izredno uporabni za notranje kotičke oči ali nanašanje pod obrvmi.

Barva tena določa barvo osvetljevalca

Ko kupujete highlighter, vedno mislite na barvo vaše kože. Določen odtenek izdelka ne ustreza vsakemu tenu, vendar ne skrbite – stvar je povsem logična:

Svetel, rumenkast, bled ali porcelanast ten – izberite svetle, rožnate in bisernate tone.

Rjavim, temnopoltim in olivnim tonom se priporoča uporaba zlatih, rumenih in bronastih odtenkov.

Ženskam vmesnih tonov najlepše pristajajo barve šampanjca, nežno rožnate ali barve breskve.

Vsem tipom kože bodo preverjeno ustrezali nevtralni, brezbarvni odtenki, ki koži dodajo pridih nežnega svetlikanja.

8 mest, na katere nanašamo highlighter


Pravilo je izredno preprosto – ne pretiravajte! Osvetljevalec vas lahko popelje do popolnosti ali prepada, ključ je namreč v pravilnem nanašanju. V nasprotnem lahko le še dodatno poudari vaše gube, rdečico, brazgotine od mozoljev … Da se vaše ličenje ne bi spremenilo v nočno moro, si zapomnite naslednje:

1. Centralna točka čela je ključna za doseganje čudovitega videza, vendar se je izogibajte, če imate zelo mastno T področje z razširjenimi porami ali mozolji.
2. Notranji kotički oči – utrujen pogled bo nemudoma izginil, vaše oči pa bodo videti večje in budne.
3. Dolžina nosa – tanka linija od korena nosa proti vrhu, ne pa tudi do samega vrha, bo ustvarila iluzijo tanjšega nosa. Če ob liniji, ki ste jo začrtale z osvetljevalcem, bočni stranici nosa potemnite s pudrom, en ali dva odtenka temnejšim od vašega tena, boste dosegle še boljši učinek. Pazite, da prehode dobro blendirate, da bi se odvijali postopoma. To tehniko obožujeta Kim Kardashian.
4. Točka pod lokom obrvi bo vizualno definirala obrvi, poudarila oči in osvežila vaš pogled. Posebej je pomembna za osebe, ki imajo oči bližje skupaj.
5. Kupidov lok (nad sredino zgornje ustnice) – ustnicam daje senzualen videz, ustvarja privid večjega volumna, konture pa postanejo poudarjene. ​
6. Če imate zelo suho kožo brez vidnih por, nekaj tekočega highlighter-ja vmešajte v tekoči puder in ne pozabite pravila »manj je več!«.
7. Vrh brade – uravnoteži celotna ličila na vašem obrazu. Če ga nanesete na sredino brade, boste obraz vizualno podaljšale in ga naredile tanjšega. Če je vaš obraz že po naravi dolg, ta korak preskočite.
8. Highlighter na ličnicah je neizogiben! Idealno definira obraz in vas takoj pretvori v lepotico z naslovne strani! Pod ličnice nanesite malo bronzerja, na ličnice rdečilo v najljubši barvi, na sam vrh ličnic pa nekaj osvetljevalca. Vse dobro blendirajte in zabrišite prehode.

Najboljši nasveti, ki jih boste kdaj koli slišale o highlighter-ju!

- Cilj nanašanja osvetljevalca je, da dosežemo videz, kot da smo ravnokar nanesle kremo na obraz. Ni treba, da se svetite v temi, pač pa da koži date blag sijaj, zato ga nikar ne nanašajte preveč. Če vseeno izgledate, kot da ste se skopale v bleščicah, raziskujte naprej.

- Ne uporabljajte osvetljevalca, da bi prekrile rdečico ali hiperpigmentacijo. Svetleči toni v highlighter-ju bodo le še dodatno usmerjali pozornost na ta mesta.

- Nanašajte ga na koncu ličenja, po pudru ali tonirani kremi, a pred korektorjem.

- Pazite, da vedno uskladite teksturo osvetljevalca in podlage. Če nanašate tekoči ali kremni puder, uporabite isto vrsto osvetljevalca, saj se bo tako bolje stopil s podlago.

- Ali osvetljevalec lahko uporabljamo namesto pudra? Niti slučajno! Razen če želite izgledati kot disko krogla!

- Highlighter ni isto kot korektor. Čeprav ju nanašamo na iste dele obraza, so njuni učinki popolnoma nasprotni. Korektor prikriva pomanjkljivosti, highlighter pa poudarja linije vašega obraza!  

- Za nanašanje uporabljajte krtačko ali gobico, le v skrajni nuji uporabite blazinice prstov.

Ekstra nasvet

Nanašanje osvetljevalca na ustnice se v praksi redkeje pojavi, vendar daje odlične rezultate. Morda se vam bo zdelo pretirano, a ko enkrat nanesete šminko, bo le drobna kaplja highlighter-ja vašim ustnicam dala neverjetno polnost in senzualnost.

Preberi še: 10 zapovedi osvetljevalca

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Chrome

Povezane teme: make up , osvetljevalec

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

6 nezgrešljivih trikov, kako prepoznati TISTI PRAVI tekoči puder!

Ko profesionalci ličenja izbirajo puder, so pozorni na naslednje: da se perfektno sklada s tenom kože; da enako ustreza dnevnemu in večernemu stilu li...