Bronzer kot rešitev za svetel ten

Poznano je, da nežno zagoret ten vpliva na pomlajen in osvežen videz. V času, ko se odsvetuje obiske solarija in daljše bivanje na soncu, nam ne preostane nič drugega, kot pa da se zatečemo k bronzerju!

Tisti z malo izkušenj se uporabe tega čarobnega ličila včasih bojijo, še posebej, če je njihova polt svetlejša. Prevelika količina, napačen odtenek ali zgrešen način nanašanja lahko vplivajo, da namesto pomlajenega in naravnega videza zlahka dobimo prav nasprotno – izumetničen videz in nekaj dodatnih let.

Najprej izberi pravi odtenek

Čeprav nanašanja bronzerja na svetel obraz zveni kot nemogoča misija, ne skrbi, je namreč povsem izvedljivo, poznati moraš le nekaj osnovnih pravil. Predvsem gre za barvo, ki ne sme biti pretemna, največ en do dva odtenka temnejša od tvoje naravne polti. Svetel, hladen, porcelanast ten zahteva srednje-rjavkaste odtenke (bež, medena barva) z rožnatim podtonom (mareličnim ali svetlečim rožnatim), ki se bodo najlepše stopili z naravno barvo tvoje kože.

Različne teksture za različne učinke

Od želenega učinka je odvisno, ali se boš odločila za tekoči bronzer, takšen v kamnu ali v prahu. Slednji imajo nežno teksturo, tekoči pa spadajo med »težja« ličila. Osebam s svetlo poltjo priporočamo predvsem tiste v kamnu, saj je njihov sijaj nekoliko bolj naraven kot pri ostalih.

Bronzer kot rešitev za svetel ten

Mat in pol-mat formule obrazu dajejo definicijo in toplino, zato jih je najbolje uporabljati za konturiranje. Dovolj je že, da na obe strani obraza zarišeš številko 3 – od robov čela (tik nad obrvmi), čez ličnice (bolj natančno nad lične kosti), proti bradi (vzdolž čeljusti).

Svetlikajoča tekstura obrazu daje zračnost in svežino, uporabna je tudi kot posebne vrste osvetljevalec. Nanesi jo na tista mesta, ki jih sončni žarki najprej dosežejo in zato prvi potemnijo – vrhove ličnic, rob brade, vrh čela tik ob lasišču … nosa se izogibaj, če je nepravilne oblike ali je tvoja koža mastna.

Kdaj in kako nanašamo bronzer?

Svetla koža ne dopušča napak, zato pazi, da ne pretiravaš s količino. Bronzer nanesi točno na sredino velikega cofastega čopiča, da se izdelek enakomerno razporedi in ne ostane zalepljen na enem samem mestu. Otresi in odpihni višek. Pripravljena si za nanos.

Bronzer kot rešitev za svetel ten

Zapomni si, da je bronzer na vrsti po podlagi in pudru, torej takoj po fiksiranju ličil. Za pričvrstitev uporabljaj prozorni puder, da želena barva polti in celoten preostali makeup ostanejo nespremenjeni.

Sun kissed look

Zagorela, sijoča polt oziroma tim. »sun kissed look« bo absolutni hit letošnjega poletja! Najbolje je, da uporabljaš bronzerje z mat formulo brez bleščic in sijaja z nadgradljivo formulo, s katerimi boš lažje ustvarila svež zagorel videz. Če je njihova formula naravna in še obogatena s kokosovim oljem, mangom in kakavovim maslom, so možnosti za napako praktično nične.

Tudi ti svojo svetlo polt lepšaš z bronzerjem? Sporoči nam v komentarjih.

Preberi še: Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Back To Bronze

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup California Beamin' Bronzer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Highlighter

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Highlighting Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Watermelon

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Custom Sculpting Drop

Povezane teme: make up , senčenje obraza , šminka, konturiranje, mat, trend , večerni make up , dnevni make up , Yves Saint Laurent, Lancome, bronzer, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osvetljevalci: najbolj praktični večnamenski izdelki

Če bi umetnike ličenja vprašali, kateri izdelek je zadnjih nekaj let številka ena v svetu ličil, bi jih večina zagotovo odgovorilo: osvetljevalec (»hi...