Canski filmski festival

 

 

Mednarodni filmski festival v Cannesu je nastal na pobudo takratnega ministra za izobraževanje in lepe umetnosti Francije, z željo, da bi ta postal tekmec Beneškemu filmskemu festivalu.

Prvič je potekal leta 1939, vendar je zaradi vojne, ki je sledila, ponovno zaživel šele leta 1952.

Najprej je bil bolj družabni dogodek, kjer so skoraj vsi filmi in obiskovalci dobili nagrade. Sčasoma so se merila zaostrila, zlata palma pa je postala zelo prestižna filmska nagrada z veliko verodostojnostjo v filmski industriji.

 

 

Cannes je bil že v petdesetih prestižen in monden dogodek – največje zvezde, bleščeče toalete, rdeča preproga, fotoreporterji ... Vse oči javnosti so bile uprte v to prefinjeno malo sredozemsko mesto.

 

Pred projekcijskimi dvoranami se na rdeči preprogi in zabavah, kjer znane osebnosti iz sveta filma, glasbe in mode paradirajo v kreacijah visoke mode in narekujejo modne in make up smernice za prihajajoče obdobje, dogaja celoten vzporedni svet …

 

Veselimo se tudi letošnjega, 69. canskega festivala, ki bo potekal med 11. in 22. majem, vi pa pričakujte redna poročila z rdeče preproge! Do takrat pa se spomnimo najbolj bleščečih trenutkov z lanskega festivala, ki jih je s svojimi zaščitnimi obrazi posnel uradni sponzor festivala, L’Oreal Paris:

 

Povezane teme: zvezde , slog, moda

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Izberi lak za nohte glede na astrološko znamenje

Poišči pravi odtenek zase in odkrij, zakaj je ravno ta barva prava za tvoj značaj...