Čas rdečih nosov: makeup nasveti za boljšo obstojnost by Ajda Sitar

Nizke temperature so v naše kraje pripeljale sneg, poledico in mraz, ki pa ne prizanaša tudi našemu makeupu. Predvsem zato, ker je posledično se odprla tudi sezona grip in prehladov, torej čas, ko so robčki nujen element vsake torbice ali jakne. Brisanje nosu ima za posledico videz, ki spominja na videz jelenčka Rudija – rdeči nosovi so stalnica prav vsake zime. Pa vendar, kako doseči, da bi makeup vseeno zdržal kar se da dolgo na našem obrazu (in ne končal le na robčku)? S tabo delim nekaj nasvetov, ki meni pogosto pridejo prav.

Čas rdečih nosov: makeup nasveti za boljšo obstojnost by Ajda Sitar

#1 Korektor je tvoj najboljši prijatelj

Tekoča podlaga že morda doma zadostuje za prekritje nepravilnosti ali rdečice okoli nosu, a korektor je tisti, ki najbolje opravi to nalogo dolgoročno. Običajno je bolj prekriven in tudi bolj obstojen. Prav tako ga je enostavno nositi s seboj v torbici, tako pride prav tudi za popravke na poti, v službi ali tik pred sestankom. Sama sem ugotovila, da se korektor z nekoliko bolj suho-kremno teksturo (kot je na primer L'Oreal Paris True Match Super-Blendable Creamy Concealer v obliki debelega svinčnika) bolje obnesejo kot podlaga, tisti bolj tekoči pa za dnevne popravke (tak je na primer L'Oreal Paris True Match Concealer).

#2 Fiksiraj!

Fiksirni puder v kamnu ali prahu, ki sledi nanosu tekoče podlage in korektorja, bo poskrbel še za boljšo obstojnost in tako dlje ohranil prekrivnost na nosu. L'Oreal Paris True Match Ultra Perfecting Powder je dobra izbira, saj ne poudari suhih predelov, ki so pogosta posledica brisanja nosu.

#3 Posebna taktika brisanja nosu

Pri brisanju nosu z robčkom bodi nekoliko bolj previdna. Robček razgrni, ga dokaj ravnega pritisni ob nosnici in poskusi čim manj »vleči in ribati«. Hvaležna ti bo tudi koža okoli nosu, ki je v tem času precej razdražena.

Preberite še: Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

  • L'Oréal Paris True Match Super-Blendable Creamy Concealer

Povezane teme: korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti za Noč čarovnic

Ličenje od nekdaj ni zgolj ličenje. V pravih rokah in ob pomoči pravih nasvetov lahko ličila postanejo...