Chroming tehnika

Hrepenite po spočitem in svežem obrazu, vendar ne veste, kako ga doseči? Zelo preprosto je – poudarite konture, tako da jih posvetlite s tehniko chroming ali kromiranja. Preizkusite in ugotovite, ali je tudi za vas ta način senčenja najboljši od vseh do sedaj!

Po eni strani lahko rečemo, da je kromiranje le “fensi” beseda, ki je nadomestila osvetljevanje (highlighting) in da gre pravzaprav za isto stvar, kot je strobing – nanašanje osvetljevalca na določene točke obraza, ki jih želite poudariti. A vendarle obstaja razlika. Tokrat namreč uporabljamo drug izdelek in drugačno strukturo.

Vse, kar potrebujete, je bisernata šminka s kovinskim zaključkom. Če je ne uporabljate več oz. mislite, da ni moderna, je nikar ne vrzite proč! Dejstvo, da ji je “odklenkalo” na ustnicah, še ne pomeni, da ni odlična za uporabo na obrazu, in to kot nadomestilo osvetljevalca.

Za začetek šminko, ki jo boste uporabljale za kromiranje, uskladite s svojim podtonom kože: rožnate pristajajo izredno svetlim obrazom, šampanjec srednjim, zlate pa olivnemu tonu.

Čas je, da preizkusite


S šminko povlecite linije tam, kjer bi želele posvetliti obraz: v obliki črke C na sencah, vzdolž nosa, na vrhove ličnih, rob zgornje ustnice, pod obrvmi … Ko z lahnimi krožnimi gibi nanesete šminko, izdelek s prsti ali krtačko temeljito vtrite. Potrudite se, da to storite čim bolj enakomerno, da bi ublažile robove in izenačile šminko s kožo.

Če niste gotove, ali vam bo ta stil ličenja pristajal, ali se bojite, da se vam bo obraz preveč svetil, začnite z majhno količino šminke in manjšim številom točk nanašanja. V kolikor boste zadovoljne z rezultatom, postopoma povečujte količino, pa tudi površino. Precej verjetno je, da po prvem testiranju kromiranja ne boste tako zlahka zapustile te tehnike ličenja, saj vas bo učinek očaral!

Šminka ali osvetljevalec?

Glede na klasične osvetljevalce, pri tej tehniki ni vidnih bleščic. Vase ličnice bodo dobile gladek “ogledalen” zaključek, sijaj pa bo viden z vseh strani. Prav to je bistvo chroming tehnike.

Kromiranje namreč ustvarja tisti poletni zlati odsev na vaši koži, po katerem vsi hrepenimo. Seveda danes obstajajo posebej za to namenjeni izdelki – svetleči osvetljevalci v prahu ali stiku, ki vam bodo zagotovili doseganje najboljšega možnega učinka. Ne pozabite, da je bisernata šminka le nadomestni izdelek za highlighter in da je v prvi vrsti namenjena zabavi z eksperimentiranjem, navsezadnje pa je njena uporaba tudi dodatni način, da privarčujete denar. Če si želite gotove popolnosti, se seveda raje odločite za osvetljevalec.

Ne pozabite, da …


Šminka mora biti svetleča, nikdar mat, saj boste v slednjem primeru dosegle povsem nasproten učinek, pri katerem obstaja možnost, da ne boste hotele zapustiti doma, brez da ga odstranite z obraza.

Izbirajte šminke s čim več sijaja, in to v odtenkih, ki lahko variirajo od svetlejših do bronastih. Vse je odvisno od letnega časa in barve vašega tena. V praksi se barve, ki jih uporabljate za kromiranje, spreminjajo, še posebej poleti, ko stopnjujete porjaveli, zlatorjavi ten.

Preberi še: Deset lepotnih trendov, ki se vračajo v 2018

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Chrome

  • Maybelline New York Color Sensational Intense Pink

Povezane teme: make up , šminka, konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...