Čopiči za ličenje: vse, kar ste želele vedeti, pa nikoli niste vprašale

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Vsak mojster pa potrebuje tudi dobro orodje. To velja tudi za ličenje. Za uspešno ustvarjanje makeup »mojstrovin« potrebuješ kakovostne čopiče za ličenje. Koliko čopičev? Katere? Za kakšen namen? Kakšna naj bo njihova oblika, gostota in čvrstost? Zate smo poiskali odgovore na vsa vprašanja, povezana s čopiči za ličenje.

Čopiči za ličenje: vse, kar ste želele vedeti, pa nikoli niste vprašale

Čopič za rdečilo za lica

Velik, okrogel, gost čopič za nanašanje rdečila je prvi, ki ga moraš imeti v organizatorju ličil. Gre za osnovni  in najpomembnejši čopič za ličenje za začetnike. Lahko ga uporabljaš tudi za nanašanje bronzerja. Da ti bo dolgo (in varno) služil, je pomembno redno vzdrževanje: redno ga umivaj z nežnim milom in temeljito posuši. To velja tudi za vse ostale čopiče za ličenje. Naj redno umivanje pribora za ličenje postane tvoja navada. Tako bodo tvoji čopiči vsak dan pripravljeni za ponovno uporabo.

Ukrivljen čopič za rdečilo za lica

Bolj natančen in neupravičeno manj priljubljen čopič je ukrivljen čopič za rdečilo.  Ta čopič ti bo pomagal bolj natančno nanesti rdečilo, v loku, ki jasno spremlja ličnice. Je večji od navadnega čopiča za rdečilo, ploščat, na vrhu pa poševno odrezan. Hitro ga boš prepoznala in še hitreje vzljubila, če ga boš le uporabljala.

Čopič za puder

Videz tega čopiča spominja na okrogli čopič za rdečilo. Kljub podobnosti je pomembno, da za nanašanje pudra in rdečila ne uporabljaš istega čopiča. Zakaj? Saj si vendarle ne želiš ostankov rdečila po celem obrazu! Torej, za zaključek in nanašanje mat pudra v kamnu ali prahu uporabi čopič za puder. Priporočamo ti, da izbereš čopič iz naravnih materialov, ki bodo nežni do tvojega obraza.

Čopiči za ličenje vse, kar ste želele vedeti, pa nikoli niste vprašale

Čopič za tekoči puder

Obstaja več načinov za nanašanje tekočega pudra. Najbolj razširjena je metoda nanašanja s prsti. Kljub temu te spodbujamo, da v organizatorju ličil narediš prostor še za čopič za tekoči puder. Z njegovo pomočjo boš enakomerno razporedila tekoči puder po celem obrazu. Čopič za tekoči puder je ploščat, ampak bolj gost in lahko ima zaobljen vrh. Daj mu priložnost – prepričani smo, da bo postal del tvoje vsakdanje rutine ličenja!

Gobica (blender) za tekoči puder

Gobica (blender) je novejši dodatek in ni klasičen čopič za ličenje. Izdelana je iz gobastega, prilagodljivega materiala, omogoča pa ti enakomerno razporeditev pudra po obrazu in enotno teksturo. Dodaten nasvet: pred uporabo zmoči blender pod pipo in ga nekajkrat dobro stisni.

Čopič za korektor

Ta čopič bo pohitril, olajšal in izboljšal tvojo tehniko nanašanja korektorja. S pomočjo čopiča za korektor se boš izognila svetlim madežem na obrazu. Gre za izjemno natančen čopič gobaste teksture. Ni nujen, je pa koristen dodatek k tvojem organizatorju ličil, še posebej, če sodiš med zelo pedantne uporabnice.

Čopič za rdečilo za ustnice

Čopič za rdečilo za ustnice preprosto moraš imeti. Tanek, mehki čopič za rdečilo za ustnice ti bo olajšal nanašanje priljubljenega rdečila, bodisi, da gre za tekoče rdečilo ali tisto v sticku. Zaradi priročne dimenzije se bo zanj našel prostor tudi v najmanjši večerni torbici. Čopič za rdečilo za ustnice je še posebej uporaben za nanašanje močnejših barv, pri katerih je natančnost izjemno pomembna. Najprej okviri ustnice, nato pa z nežnimi gibi zapolni celotno površino ustnic, dokler ne dosežeš želenega rezultata. Če do zdaj nisi preizkusila čopiča za nanašanje rdečila, ga vsekakor uporabi in mu dovoli, da te navduši.

Čopiči za ličenje vse, kar ste želele vedeti, pa nikoli niste vprašale

Čopiči za senčila

Brez teh čopičev si preprosto ne predstavljamo nanašanja senčil za oči. Najbolj pogosti so gobasti čopiči za ličenje oči. So koničasti, manjši in ustvarjeni za natančno nanašanje senčil za oči, za tanke ali polne linije ali okvirjanje oči. Večje čopiče, ki so lahko gobasti ali iz dlačic, lahko uporabljaš za nanašanje senčil čez celo veko. Obstajajo tudi čopiči za senčila, ki se uporabljajo za blendanje barve, uporabni pa so pri vseh tehnikah senčenja vek.

Čopič/glavnik za obrvi

Priročen čopič, ki bo ukrotil še tako neukrotljive obrvi. Lahko ga uporabljaš samostojno ali v kombinaciji s svinčnikom in senčilom za oči. Lahko pa najprej naneseš senčilo ali svinčnik, nato pa razčešeš obrvi. Želiš praktičen nasvet? Za oblikovanje obrvi uporabi krtačko uporabljene maskare. Pred tem je le dobro umij. 

Čopič za zaključek

Profesionalni vizažisti uporabljajo veliko različnih čopičev za ličenje. Vsi čopiči, ki smo jih našteli do zdaj, bodo dovolj za vsakdanje ličenje. Čopič, ki ga profesionalci najbolj pogosto uporabljajo, in je zelo uporaben, je čopič za zaključek. Pred začetkom ličenja profesionalni vizažisti na predel pod očmi (nad ličnicami) nanesejo večjo količino pudra v prahu. Ko zaključijo z ličenjem, s čopičem v obliki pahljače z nekaj gibi odstranijo višek z obraza, skupaj s sledovi senčil za oči, ki so pristali na ličnicah med ličenjem. Torej, zelo koristno! Priporočamo ti, da ga kar spakiraš v svoj organizator čopičev.

Komaj čakaš, da odviješ svoj organizator čopičev in se lotiš naslednje makeup pustolovščine? Le pogumno! Sedaj imaš vse, kar potrebuješ!

Preberi še: Postani mojstrica ličenja: Top 5 trikov z maskaro

Za ta videz priporočamo

  • L'oreal Paris La Petite Palette

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette

  • Maybelline New York Color Sensational Powder Matte Lipstick 10

  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

Povezane teme: make up , šminka, pripomočki za ličenje

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljša rjava senčila za veke

Si tudi ti ena izmed zapeljivk, ki osvajajo moška srca z svojimi rjavimi očmi? Me imamo zate nekaj nasvetov, s katerimi bo tvoj pogled še bolj zapelji...