Črtalo od A do Ž

Če bi en ličilni izdelek lahko primerjali s čarobno paličico, bi bilo to zagotovo črtalo. Zadolženo je za celotno preobrazbo videza, saj oči naredi vizualno večje in podaljšane, pogled pa seksipilnejši in bolj mističen. Z njim lahko dosežeš prav vse, česar si zaželiš, z le nekaj triki, a veliko vaje.

Črtalo od A do Ž

»Finte«, ki zagotavljajo uspeh

- Nanašaj ga na »golo« oko, torej pred maskaro, pudrom, korektorjem …

- Za popolno linijo uporabljaj ogledalce, postavljeno malo pod raven oči, da bi čim bolje videla, kaj zarisuješ.

- Naj bodo tvoje oči vedno odprte.

- Bolj ko je linija blizu korena trepalnic, bolj naraven bo učinek. In obratno.

- Začni od zunanjega, in ne od notranjega kotička oči. Tako boš vselej vedela, kje je linijo najbolje zaključiti (v glavnem na sredini).

- Idealna rešitev za začetnike je črtalo Maybelline z zakrivljenim držalom, ki veliko boljše »leže« v roko in omogoča hitro, lahko in natančno nanašanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

- Vedno najprej začrtaj tanjšo linijo, zatem pa jo postopno povečuj, dokler ne prideš do želene debeline.

- Ko narediš napako, je ne popravljaj z izdelki za odstranjevanje ličil, saj bi tako stvar le še poslabšala. Uporabi z vodo navlaženo palčko za ušesa.

- Če se ti tresejo roke, komolec nasloni na čvrsto podlago.

Pikice zares pomagajo

Če zbereš hrabrost za tekoče izdelke, se odloči za preizkušeni recept: najprej začrtaj pikice tik nad korenom trepalnic, zate pa jih poveži v linijo. Glej, da bodo pikice čim drobnejše, da ne bi bile opazne. Čeprav večina ljudi misli, da mora linija nastati v eni potezi, vendar to ne drži povsem. Če uporabiš krajše poteze, se boš manj motila in lažje sledila obliki očesa.

Izbor teksture je odvisen od veščine

Svinčnik, gel, tekoči izdelki … Ne glede na tvojo izbiro je pomembno vedeti, da vsakega nanašamo drugače in da vsak zahteva različno raven veščine.

Svinčniki so idealni za začetnike, saj jih najlažje nadziramo, s tem pa zmanjšamo prostor za napake.

Po drugi strani tekoča in črtala v gelu ustvarjajo mnogo intenzivnejši pigment, zahtevajo pa večjo spretnost in se lažje razmažejo. Če nimaš dovolj izkušenj, uporabi preprost trik: najprej začrtaj linijo na veki z barvico, zatem pa čez preidi s tekočim izdelkom.

Neredno šiljenje svinčnika predstavlja veliko napako. Ne le, da s tem postopkom očistimo bakterije, hkrati zagotavlja, da je linija precej bolj natančna in bližje korenu trepalnic, kar pomeni tudi lepši in bolj naraven videz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Tekoče črtalo in črtalo v gelu – za izkušene

Tekoči izdelki so najnaprednejši, vendar ne odpuščajo napak! Nenadomestljivi so, ko ustvarjamo »cat eye« ali nek drug dramatičen videz, hkrati pa na obrazu lahko naredijo največji nered. Pomembno je odkriti pravo tehniko, da tvoje veke ne bi bile videti kot izdelek z likovnega pouka v tretjem razredu. In seveda, vedno dovoli črtalu, da se povsem posuši.

Gel v pakiranju vsebuje tudi čopič. Je nekoliko težji za nanašanje, posebej zato, ker je težko določiti pravo količino izdelka. Njegova kremna, nežna tekstura drsi preko veke in ne spodbuja rdečice ali draženja, ki je možno pri uporabi svinčnikov, posebej trših. Loreal črtalo v gelu je posebej natančno in primerno tako za tanke kot debelejše linije, ki so vse bolj priljubljene. Specialno narejen vrh aplikatorja omogoča lahko kreiranje najdrznejših stilov in ličenje brez napak. Da bi si zagotovila celodnevno obstojnost brez razmazovanja, obvezno uporabi podlago.

Ne obstaja samo ena barva

Naj te obvestimo – črna ni edina barva! Ok, res je klasika, vendar preizkusi tudi kaj novega! Rjavi in sivi odtenki vedno lahko predstavljajo krasno alternativo črni, ne pozabi pa tudi, da je poletje idealno za drznejše kombinacije barv, posebej živahnih ali še bolje, z bleščicami!

Črtalo od A do Ž

Za tim. vodeno linijo vselej uporabljaj naravne tone, saj bodo z njimi tvoje oči videti večje, bolj spočite in budne.

Odkrij lasten stil

Za kreiranje »cat-eye« ali mačkastega videza je najbolje uporabiti gel. Postopno začrtaj ravno linijo od zunanjega kotička očesa, zatem jo na polovici veke začni blago privzdigovati proti sencem, v dolžini 1 cm. Začrtaj linijo nazaj proti centru veke, z barvo zapolni prazen prostor in okrepi del proti solznemu kanalu.

Zaradi trdega kartona, iz katerega so napravljene, so vizitke idealna prva pomoč pri ustvarjanju ravnih, ostrih linij. Koristijo ti lahko kot mini ravnilo in precej olajšajo kreiranje mačkastega stila. Obvezno dovoli, da se barva povsem posuši, predem vizitko premakneš na drugo mesto, sicer se bo ličilo razmazalo.

Močna črna linija, dopolnjena z zanimivim grafičnim detajlom, predstavlja popolno rešitev za večerno zabavo. Ne glede na izbrano obliko bo grafični pridih drastično osvežil klasičen »cat-eye« stil. Drobna, a tako močna sprememba te bo naredila samozavestno in seksi, enako tudi dvojna krilca ali zabrisani zadimljeni stil (»smokey eye«).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Oblika oči določa pravila

Da bi vizualno zožila in podaljšala naravno velike oči, črtalo nanesi tudi na zgornjo veko in linijo podaljšaj približno centimeter navzven. Če zarisovanje začneš preblizu notranjemu kotičku oči, so oči vizualno pomanjšane in bolj zaprte.

Drobne oči povečaj tako, da linijo ustvariš samo na zgornji veki in jo blago izviješ navzgor.

Spuščene veke rešuje debela črna linija po celi dolžini zgornje veke.

Za široko razmaknjene oči velja, da je pomembno uokviriti notranji kotiček, in sicer v obliki črke »V«, zatem pa zarisati linijo vzdolž cele linije zgornjih trepalnic, brez podaljšanja navzven.

Preblizu nameščene oči ločujemo s poudarjanjem zunanjih kotičkov in vihanjem loka navzgor, notranjost kotičkov pa obarvamo z belo ali »nude« barvico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Velika napaka

Za konec ne pozabi na pomembno stvar: Zategovanje veke s prstom, da bi dosegla bolj neoporečno linijo, je čisti mit! Ne le, da bo po sprostitvi veke linija kriva, hkrati brez potrebe razteguješ že sicer občutljivo kožo okoli oči, s tem pa se spodbuja proces staranja in nastanka gub.

Preberi še: Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Super Liner Gel Intenza

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Super Liner Superstar

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Sensational Liner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rose Gold

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeliner - Quartzy

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Super Liner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči , Yves Saint Laurent, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

3 načini, da svojo lepotno rutino prilagodiš pomladi

Če še nisi, je pravi čas, da se prebudiš iz globokega zimskega spanja in objameš pomlad. Predstavljamo ti nekaj predlogov, ki ti bodo pomagali, da nar...