Črtalo za vse vrste oči!

Črtalo za oči je tisti izdelek, ki ga brez težav pospraviš kamorkoli in ki bo optično dvignil, pomanjšal, povešal ali zaoblil tvoje oči. Kljub temu pa se moramo zavedati, da tako kot pri laseh in izbiri pudra, tudi vse oči niso povsem enake, zato je potrebno za vsake uporabiti svojo tehniko. Že poznaš svojo?

Oči v obliki mandlja

Če pri tvojih očeh na prvi pogled deluje spodnja linija daljša od zgornje, ob tem pa tudi bolj poudarjena in privzdignjena, potem imaš oči v obliki mandljev.

Make up: Ne skrbi, le te so idealne za ličenje, saj jim pristoji prav vsaka oblika črtala, kljub temu pa se lahko malce poigraš. Nariši tanko črto vse od notranjih kotičkov, ki pa jo debeliš bolj kot prehajaš k zunanjim. Če pa želiš doseči videz mehkobe, potem obrobi tudi spodnjo veko in rahlo zadimi tako notranji kot zunanji kotiček.

Viseča veka


Se tvoje zgornje veke skorajda ne vidi?  Potem imaš te vrste oči.

Make up: Ker bo tanek nanos črtala pri tovrstni obliki slabo viden, se rajši odloči za debelejšo črtico, ki bo tvoj pogled dodatno oblikovala. Črtico naredi takoj ob trepalnicah in pusti, da ti črtalo zaide preveč na veko.

Navzdol obrnjene oči


So kot mandljeve oči, vendar na kotičkih obrnjene navzdol.

Make up: Pri tovrstni obliki je pomembno, da na vsak način ustvariš videz liftinga. Zato oblikuj črtico nekoliko višje kot bi mislila. Nasloni svojo glavo nazaj in napravi takšno, ki gre 45 stopinj s sredine očesa navzven proti kotičkom. Na koncu črtico narahlo obrni navzgor, saj bo to še dodatno odprlo tvoje oči.

Navzgor obrnjene oči

Je potrebno pri tem sploh kaj reči? Navzgor obrnjene oči so v kotičkih privzdignjene.

Čeprav so podobne mandljevim se zdi, da je spodnja veka nekoliko bolj vidna od zgornje. Prav zato je ključ do uspeha, da ustvariš naravno simetrijo in oblikuješ liniji očesa. Občrtaj spodnjo in zgornjo veko - debelejša črtica v zunanjih kotički, ki jo malce zadimiš.

Okrogle oči


Močno odprte in poudarjene oči strokovnjaki pogosto primerjajo z okroglimi. Spoznala jih boš tudi po tem, da je beločnica vidna vse okrog šarenice, če gledaš naravnost.

Make up: Skušaj ustvariti harmonijo. Uporabi svinčnik in z njim naredi črtico tik ob trepalnicah. Ustvari mačji videz oči, s katerim boš ustvarila iluzijo in optično podaljšala oči

Majhne oči


Če so tvoje oči manjše, potem je cilj predvsem ta, da jih poudarimo in povečamo.

Make up: Obrobi veke s črtalom v nude ali beli barvi, kar bo optično povečalo tvoje oči. Izogibaj se črni barvici, ki jih bo zgolj še pomanjšala. Črtalo uporabi le na zgornji veki, lahko pa si upaš in ga naneseš tudi na spodnjo, vendar v kotičkih nekoliko zadimi barvo, s čimer boš oči optično povečala.

Preberi še: 8 makeup trikov za nanašanje maskare

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Super Liner Superstar

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make up napake, ki te na videz postarajo

Precej denarja porabiš za kakovostne lepotne izdelke, kupuješ najnovejše serume in maske za pomlajevanje, redno obiskuješ kozmetični salon, ogledalo p...