Dilema: s čim nanesti tekočo podlago? By Ajda Sitar

Dobra podlaga je osnova za dober makeup. To je dejstvo. Pomembno je, kakšno izberete (tako glede na svoj tip kože kot na obstojnost ter prekrivnost), kakšnega odtenka je, kaj je spodaj pod njo in nanešeno nad njo. Pomembno je tudi, kako je le-ta nanešena. Človek bi lahko pomislil, da je ličenje prava znanost. In ja, zagotovo tudi je. Pa vendar sem prepričana, da lahko vsaka od nas osvoji osnove ličenja z nekaj pomoči, eksperimentiranja in natančnosti. Prav zato z vami delim nasvete, ki so uporabni, enostavno razumljivi (vsaj upam!) in prav pridejo praktično vsakomur. Danes z vami delim moje ugotovitve, kakšno tekočo podlago je smiselno nanašati s čim.

Dilema-s-cim-nanesti-tekoco-podlago-By-Ajda-Sitar

DOBRI STARI PRSTI

Stari ali mladi, ni važno. Prsti so po mojem mnenju idealen način nanašanja skoraj večine tekočih podlag. Njihova toplota poskrbi, da se tekoča podlaga lepše zlije s kožo, prav tako omogočajo precej natančno zabrisovanje. Pazite le na to, da pri nanosu s prsti po obrazu ne pritiskate preveč in ne »vlečete« podlage stran od obraza. Za pod očmi je idealen prstanec (saj je to prst, ki ni preveč močan), tam kjer potrebujete več prekrivnosti, vam bo prav prišlo tapkanje.

Katero Maybelline tekočo podlago nanesti s prsti?

ČOPIČI NA STO IN EN NAČIN

Čopiči za nanos tekoče podlage so različni, skupno pa jim je običajno eno – imajo sintetične ščetine. Meni med najljubšimi so »kabuki« čopiči ali pa takšni, ki so na vrhu odrezani. Ne glede na to, ali jih uporabljam ali ne, podlago najprej nanesem na vrhnji del dlani. Čopič priporočam za tekoče podlage, ki niso preveč tekoče (čopič »tekočo« tekočo podlago preveč vpije vase in posledično jo porabite več) in za vse bolj kremne različice.

Katero Maybelline tekočo podlago nanesti s čopičem?

MAKEUP GOBICE – NOVODOBNO ČUDO

Včasih smo poznali le male trikotne gobice, danes so precej popularne takšne, ki imajo obliko ošiljenega jajčka. V večini primerov makeup gobico uporabljajte tako, da jo zmočite pod vodo (držite pod vodo dokler se ne napihne), ožamete in z njo nanašate tekočo podlago. Mokra makeup gobica bo poskrbela za naraven in lepo zabrisan finiš tekoče podlage. Močno prekrivno tekočo podlago boste tako naredili bolj »nosljivo«. Načeloma pa se obnese dobro z večino tekočih podlag, celo s korektorji. Silikonska gobica, ki je preplavila lepotni svet, je lahko alternativa (za nanos s prsti ali nanos z gobico), vendar mene, iskreno povedano, ni prepričala.

Katero Maybelline tekočo podlago nanesti z makeup gobico?

Preberi še: Makeup nasveti za suho kožo pozimi by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless Foundation

Povezane teme: tekoči puder , puder, Ajda Sitar, čopiči za ličenje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odgovarjamo na najpogostejša »make up« vprašanja

Kako krasno bi bilo, če bi vsi imeli pri roki nekaj kot čarobno svetilko, na primer čarobno šminko! Trikrat jo podrgneš in iz nje priplava duh, specia...