Dnevna in nočna krema za obraz – v čem je razlika?

Ko ste se navadile uporabljati večnamenske lepotne izdelke (na primer rdečilo, ki ga lahko nanesete na veke, in osvetljevalec, ki ga lahko uporabljate na raznih delih obraza), ste se zagotovo kdaj vprašale: »Zakaj mora moja toaletna torbica vsebovati tako dnevno kot nočno kremo za obraz?«

Med tema dvema kremama obstaja pomembna razlika, razlogi, zakaj z eno dan začenjamo, z drugo zaključujemo, pa so naslednji:

Dnevna krema za obraz


Ker je naša koža tekom dne izpostavljena različnim zunanjim vplivom, kot so sonce, veter, onesnažen zrak in stres, je v lepotni industriji dnevna krema zamišljena kot odgovor nanje. Pri uporabi dnevne kreme je pozornost usmerjena na hidratacijo in zaščito obraza pred navedenimi agresorji.

Pri izbiri dnevne kreme za obraz je izredno pomembno, da ste pozorni na vaš tip kože, najpogosteje namreč lahko izbirate med možnostmi za suho in občutljivo, ali za normalno in mešano kožo. Tako se lahko odločite za tisto, ki najbolj ustreza potrebam vaše kože, kot tudi vašemu stilu življenja.

Nočna krema za obraz


Ponoči se cel organizem regenerira, tudi koža ni izjema, zato bi morali izbrati izdelek, ki bo deloval v vašo korist, medtem ko spite. Pri nočni negi je poudarek prav tako na hidrataciji, pa tudi na okrevanju kože. Skladno s tem nočna krema deluje globinsko in intenzivno hidrira obraz, ter na ta način pospešuje obnavljanje celic kože, vi pa se zbujate sveži in spočiti.

Da bi vaš lepotni spanec upravičil svoje atribute, izberite izdelek z idealno sestavo za vaš tip kože.

V čem je razlika?

Dnevna krema je lažja in zato predstavlja odlično podlago za jutranji obred ličenja. Prav tako je njena formula idealna za to, da čeznjo nanesete vašo kremo z zaščitnim faktorjem, ne glede na letni čas.

Za razliko od nje je nočna krema »bogatejša« in zato ne bi bila primerna za dnevno uporabo, saj bi lahko izzvala nepotrebno dodatno maščenje kože in njeno svetenje tekom dne.

Za konec – ti dve kremi imata tudi nekaj skupnega: nanašamo ju na čisto kožo, zato v vašo dnevno in večerno rutino obvezno vključite tudi ustrezen gel za umivanje obraza ter micelarno vodo za odstranjevanje ličil.

Preberi še: Po čem se razlikuje micelarna voda od drugih sredstev za odstranjevanje ličil?

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Night All Skin Types

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Night

Povezane teme: nega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

Danes bi dokaz o tem, katera krema je dobra in varna, lahko iskali tudi v njihovem vplivu na okolje. Formula, ki zaščiti kožo, ni več dovolj, enako po...