Drzne ombre ustnice

Ombre trend se je začel z dvobarvnimi lasmi. Najprej le kot razlika enega do dveh odtenkov, čemur so kmalu sledili tudi bolj dramatični prehodi.

Nedolgo zatem se je dvobarvni stil prenesel tudi na ličenje, in sicer na ličenje oči, nohtov, najmočnejši učinek pa so vsekakor prinesle zapeljive ombre ustnice.

Obstajata dve možnosti: z notranje strani začnite s temnejšo barvo šminke, pa prehajajte k svetlejši. Ali pač začnite s svetlejšo, od katere preidite k temnejšim odtenkom. Kaj je boljše? To je vprašanje razpoložljivih barv, veščine, priložnosti … in okusa. Preizkusite obe možnosti!

Najbolje je, če začnete pri izbiri primernih barv. To je lahko vaša najljubša šminka, vendar ji za “ombre partnerja” izberite ustrezen odtenek. Pomembno je, da sta barvi kompatibilni oz. monokromatski, kar pomeni, da izhajata iz istega spektra. Če je osnova rdeča, se njene izvedbe lahko gibljejo od nežno roza do bordo, celo bordo-rjavkastega odtenka. Ombre ustnice so lahko tudi del dnevnega ličenja, pod pogojem, da izberete bolj umirjene barve.

Varianta 1: “Blending”

S temnejšo šminko uokvirite ustnice (uporabljajte čopič za šminke), pri tem pa pazite, da je rob polnejši v kotičkih, proti sredini pa vse tanjši. Zatem na notranjost ustnic nanesite svetlejši odtenek šminke. Ni vam treba skrbeti za ostre prehode, saj jih boste vsekakor zabrisale. Blendiranje ali zabrisovanje je naslednji korak, izvajajte pa ga z nežnimi krožnimi gibi kazalca po robu, kjer se srečujeta dva odtenka. Za še večji glamur nanesite nekaj “shimmer” bele sence na samo sredino ustnic, da bi dodatno poudarile njihovo polnost.

Varianta 2:  “Lip paint”

Na cele ustnice nanesite osnovno barvo šminke v srednjem ali svetlejšem odtenku. S čopičem za šminko zatem na robove ustnic nanesite najtemnejši odtenek izbrane barve, kot da jih želite začrtati s svinčnikom. Na zgornjo stran dlani nanesite obe šminki, pomešajte ju s čopičem in, kot da so vaše ustnice slikarsko platno, s pazljivimi gibi zapolnjujte prehod med dvema barvama. Za konec precizno zabrišite prehode in tudi tokrat dodajte kanček belega senčila. Za dodatno senzualnost na sredino ustnic nanesite malo brezbarvnega sijaja za ustnice. V kolikor želite doseči “glossy” učinek, ga lahko nanesete tudi na cele ustnice

Preizkusili smo: variacij je zares veliko, ena od preverjenih kombinacij pa so rjavo uokvirjene ustnice, ki se prek linije bordo šminke prelivajo v ognjeno rdečo sredino. Priporočamo, da izberete mat šminke. Izredno seksi!

Izven zone udobja

Nekoliko bolj drzne ombre ustnice lahko dosežete, če na eno ustnico nanesete svetlejši in na drugo temnejši odtenek šminke. Zabrišite jih s staro dobro tehniko “ustnica ob ustnico”, zatem pa si s čopičem pomagajte pri blendiranju njihove sredine. Naš predlog za kombinacijo barv je: pink in vijolična šminka!

Preberi še: Nakup popolne šminke

Povezane teme: rdečilo za ustnice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sijoče ustnice, ki se jim nihče ne more upreti

Ker vemo, da so sočne ustnice absolutni must nove sezone, v svoje kolekcije šmink preprosto morate umestiti takšne z izrednim sijajem...