Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Danes se vse več ljudi zavzema za zdrav način življenja in razvijanje čim boljših življenjskih navad. Prav tako kot je vse bolj zastopana organska hrana, tudi ekološki izdelki postajajo vse popularnejši. To niti ni presenetljivo, če pomislimo, da ekološka kozmetika prinaša mnoge pozitivne vplive na zdravje, pa tudi na ohranjanje življenjskega okolja. Raziskovali smo prednosti takšnih izdelkov in sedaj ti jih z veseljem predstavljamo.

Pomen naravnih sestavin v kozmetičnih izdelkih

Sestavine iz narave naši koži lahko ponudijo resnično veliko, še posebej, ko gre za preizkušene rastline, ki specifično delujejo na posamezen tip kože in so znane po svojem naravnem blagodejnem delovanju. Med najbolj poznanimi rastlinami, ki jih tudi najpogosteje najdemo v sestavi ekoloških izdelkov, so: sivka, konjac, limonska trava, timijan, argan in druge.

Sivka

Sivka obnavlja in neguje vse tipe kože, celo najbolj občutljivo. Najpogosteje jo uporabljamo v ekoloških izdelkih v oljni obliki. Sivkino olje je znano po svojem obnovitvenem delovanju in predstavlja naraven ter kakovosten način za doseganje nahranjene, gladke in bleščeče kože.

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Konjac

Korenska vlakna rastline konjac se uporablja za izdelavo gobic za čiščenj ter piling vseh tipov kože. Takšne gobice so nežne do kože, zato jih lahko uporabljamo vsakodnevno ter z njimi očistimo, zmehčamo in obnovimo kožo in njen videz. Običajno jih uporabljamo skupaj z gelom za umivanje obraza in telesa.

Limonska trava

Za začetek razčistimo – limonska trava pravzaprav nima nikakršne veze z limono, čeprav ima močan vonj in okus, ki spominjata nanjo. Deluje prečiščevalno, prav tako kot konjac, zato sta odlična tudi v kombinacji.

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Argan

Argan je u Maroku znan kot tekoče zlato. V kozmetičnih izdelkih ga uporabljamo v obliki olja, njegovo blagodejno delovanje na kožo pa je večplastno. Arganovo olje hrani n pomirja suho ter občutljivo kožo, jo hidrira, zmehča in regenerira.

Olje konopljinih semen: hit kozmetične industrije

Olje konopljinih semen je sestavina, o kateri se danes največ šušlja. Postala je pomembna tako v industriji ličil kot kozmetike. Olje se pridobiva iz semen rastline konoplje. Bogato je z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami in vitaminom E ter znano po tem, da pomaga pri revitalizaciji suhe kože obraza ter zadrževanju njene vlažnosti. Prav tako zmanjšuje prekomerno izločanje maščobe, ne da bi kožo izsušilo.

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Vloga znamke pri osveščanju družbe

Danes je bolj kot kdajkoli pomembna vloga blagovnih znamk pri spodbujanju zavesti o ohranjanju bivanjskega okolja, pa tudi o zdravju ter družbeni zaščiti, zato niti ni čudno, da na družabnih omrežjih vse pogosteje srečujemo številne aktivacije, pa tudi prenovljene formule izdelkov, ki vsebujejo naravne sestavine.

Kako si lahko prepričana, da je izbrani izdelek res ekološki?

Četudi izdelek nosi naziv »ekološko«, brez oznake o priznanem certifikatu ne moreš biti prepričana, da izpolnjuje številne pogoje, ki so potrebni, da bi resnično zaslužil oznako »ekološki izdelek«.

Prva znamka, ki je popularizirala ekološke izdelke na splošnem tržišču

Garnier je že več kot 100 let pionir v pripravi izdelkov na rastlinski osnovi in prav ta znamka je certificirano ekološko nego kože naredila dostopno vsem.

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Njihova linija Garnier BIO je prejela certifikat ECCOCERT GREENLIFE, vendar je to le ena od vrednot, ki so lahko vsem za zgled. Formule izdelkov so veganske, ne vsebujejo sestavin živalskega porekla, niso testirane na živalih, vse ključne sestavine so ekološko proizvedene iz obnovljivih virov, prav tako pa se za izdelavo njihovih izdelkov uporablja kar največ materiala, ki je bil recikliran oz. je primeren za nadaljnjo reciklažo.

Novi izdelki linije Garnier BIO – kmalu!

Če si že preizkusila katerega izmed 11 izdelkov linije Garnier BIO, te bodo njihovi novi ekološki izdelki, obogateni z oljem konopljinih semen in vitaminom E, še posebej razveselili. Namenjeni so boju proti utrujeni koži, ki je izpostavljena fizičnemu stresu zaradi pomanjkanja spanja, slabih vremenskih pogojev in drugih podobnih dejavnikov. Kmalu tudi v naših drogerijah!

Ekološki kozmetični izdelki kakšne so njihove prednosti

Kot vidiš, se nekatere znamke zavedajo, da so se pričakovanja potrošnikov spremenila, in vidijo, da si ljudje želijo izdelke blagovnih znamk, ki jim lahko povsem zaupajo, ki so transparentne in se resnično zavzemajo za izboljšanja, še posebej glede vplivov na naš planet.

Kar preostane nam, je upanje, da jih bo v prihajajočem letu še veliko več.

Preberi še: Pripravi se na zimo: najboljše vlažilne maske za obraz

Za ta videz priporočamo

 • Garnier BIO Lavandin Anti-Age Day Cream

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Lavandin Anti Age Eye Care

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizer

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Konjac Botanical Cleansing Sponge

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Lemongrass Detox Gel Wash

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Lemongrass Balancing Moisturizer

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Bio Repairing Hemp Sleeping Oil

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Bio Repairing Hemp Multi Repair Gel Cream

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Garnier, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , Garnier, zaščito kože, občutljiva kožo obraza , maske za obraz , Garnier BIO

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hidratacija je prvi korak do večno mlade kože

Danes nas večina živi po mestih, kjer je kakovost zraka na žalost vse slabša. V okolju, kjer živimo, nas poleg drugih negativnih faktorjev skoraj po p...