Eyeliner nasveti za začetnice

Eyeliner poudari oči, jih naredi zapeljivejše, treplnice pa daljše in polnejše. Pri gotovo vsaki tehniki ličenja oči, ne glede na to, ali želite ustvariti videz smokey eyes  ali videz mačjih oči, je eyeliner zelo pomemben.  Ravno zaradi tega bi se moralo vsako dekle naučiti pravilno uporabljati ta makeup izdelek.

Z nekaj strokovnih nasvetov in malo prakse, boste uporabljale eyeliner kot strokovnjakinja, vaš pogled pa bo videti zapeljivejše in lepše.

1. Obstajajo trije osnovni tipi eyelinerja


Eyeliner ali črtalo za oči je lahko v obliki barvice, gela ali pa tekoč. Vsak se nanaša na poseben način. Ena največjih napak, ko gre za nanšanje barvice, ki jo dekleta počnejo, je, da je ne ošilijo. Če barvico redno šilite, boste pri samem nanosu eyelinerja ustvarile tanko in natančno črto, hkrati pa odstranile bakterije, ki so se na njej nabrale.

Gel se običajno nanaša s krtačko, kar vam omogoča, da same določite količino, ki jo boste nanesle. Vendar pa, dokler se ne naučite pravilnega nanašanja, oziroma nanašate več gela kot bi morale, je bolje, da uporabljate barvico, saj vam ta omogoča večjo natančnost.

Tekoči eyeliner uporabljajo dekleta, ki so strokovnjakinje za njegovo nanašanje. Z njim lahko dosežete popolne črte in oblike, ki jih želite, hkrati pa tudi narediti velike napake pri samem nanosu in s tem tvegate, da boste videti neurejeno. Ta eyeliner je za drzna dekleta. No, ne glede na vse, ve izbirate, kateri eyeliner želite uporabljati in kateri vam najbolj ustreza.

2. Na široko odprtite oči


Pri nanašanju eyelinerja si morate pomagati z rokami. Torej, da bi ustvarile lepo črto, s palcem in sredincem zategnite kožo in boste lažje narisale črto. Da vam se ne bi tresla roka, naslonite komolec na trdo podlago in z nežnimi premiki ustvarite željeno obliko.

3. Izberite ustrezno barvo


Klasična črna ne bo vedno ustrezala vašemu makeup-u, še posebej, če gre za dnevni videz. Rjava ali svetlo siva sta idealna odtenka, ki bosta vašim očem omogočila naraven sijaj in pri tem ne boste videti napadalno, temveč privlačno in lepo.

Odtenke eyelinerja je potrebno izbrati glede na barvo oči. Npr., če imate modre oči, izberite tople barve, kot sta rjava in bronasta, saj bosta dali sijaj vašemu pogledu. V kolikor so vaše oči zelene, bo vijoličasti odtenek pravilna izbira, medtem ko se z rjavimi očmi najbolje ujema modri odtenek.

Preberi še: Črtalo za oči za 'party' videz

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Super Liner Superstar 01 Black

  • L'Oréal Paris Super Liner Ultra Precision

Povezane teme: črtalo za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Potovalna toaletna torbica: Ličila, nujna za na pot

Kozmetika za potovanje mora biti speljana na minimum potrebnih stvari, zato je čas, da skupaj spakiramo tvojo toaletno torbico za potovanje. Pa začnim...