Hitri lepotni nasveti za problematično kožo

Akne, rdečica, t-predel, suha koža, … in še bi lahko naštevali. Zato smo se razveselile hitrih nasvetov umetnikov ličenja, s katerimi je naša jutranja rutina za odtenek hitrejša.

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Nasvet #1

Pripravi svojo kožo na nanašanje ličila. Vsak teden tako svoji koži privošči razvajanje z masko, ki jo bo navlažila in ji povrnila sijaj, obenem pa odstranila vse maščobe. Pred tem pa ne pozabi na piling, ki bo odstranil odmrlo kožo. Vednar ne pretiravaj z vlaženjem kože, ki lahko dodatno zamaši tvoje pore.

Nasvet #2

Si pretiravala pri uporabi sredstva za izsuševanje kože, ko si napadala akne? Podlaga na suhi koži ne izgleda nič kaj privlačno, zato uporabi nekaj selotejpa, s katerim boš odstranila nastale suhe 'kosmiče'.

Nasvet #3 

Ne pretiravaj s prekrivnostjo, večji nanos podlage ne bo nič kaj bolj prekril tvoje problematične kože, temveč bodo zaradi tega nastali povsem drugi problemi, ki bodo preusmerili pozornost na akne. Uporabi rahlo prekrivnost, problematične predele pa prekrij s korektorjem.

Nasvet #4 

Po podlagi, pudru in preostalih ličilih nanesi nekaj osvetljevalca, s katerim boš poskrbela za nekaj sijaja, ki bo privlačil pozornost na predele, kjer ni težavne kože. Nekaj ga nanesi na kupidov lok, pa na lička in na obrvi.

Pomagaj svoji koži:

- Če le lahko iz prehrane eliminiraš vse sladkorje, vsaj za nekaj tednov, boš kaj hitro občutila veliko razliko.

- Ne pozabi na hidracijo, saj je pomembno, da vsak dan spiješ primerno količino vode. Slednja pospeši rast celic v telesu in regeneracijo, ter izloči ves balast, ki se je v tem času nabral. Hidracija bo izboljšala tudi tvoj ten kože. Osem kozarcev na dan, odžene slabo kožo stran!

- Če se boš vsaj nekajkrat na deden odločila za športne aktivnosti se bo to poznalo tudi na tvojem obrazu. Visoko intenzivna vadba namreč odžene toksične snovi, tudi tiste v porah. V pomoč ti bo tudi infrardeča savna, ki bo pospešila potenje, vendar se sedenje v savni ne more primerjati z gibanjem na svežem zraku.

- Zadostna mera spanca pomaga pri premagovanju stresa, na poti do čistejše kože.

- Ne pretiravaj s soncem, kljub temu pa bo 20 minut na dan ravno zadosti, da pospeši nastanek vitamina D v tvojem telesu in te napolni z energijo. Vitamin D je namreč pomemben dejavnih za delovanje imunskega sistema.

Preberi še:  Kako se naličiti za različne priložnosti

Za ta videz priporočamo

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

Povezane teme: make up , tekoči puder , puder, dnevni make up

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Razkrivamo, zakaj je maskara Maybelline New York Lash Sensational Sky High postala najbolj osvajalna maskara na Tik Toku...