Hologram ustnice – trend, ki je razplamtel Instagram

Kričeče ali izrazito temne ustnice, neonske, mat, bleščeče, sijoče, dvobarvne, ombre, s potiskom … Vsi ti trendi se izmenjujejo iz sezone v sezono in prav za vsakega od njih lahko rečeno – že videno.

Instagram je poskrbel, da make up »morje« ponovno vzvalovi, ko je napovedal nekaj zares spektakularnega – hologram ustnice.

Prebudite umetnika v sebi


Odkar so prispele na make up sceno, smo postale nore nanje. Čeprav je minilo že dovolj časa, odkar je ta trend zagospodaril na družbenih mrežah, zatem pa tudi na naslovnicah prestižnih modnih in lepotnih časopisov, si ga marsikatera ženska še vedno ne upa preizkusiti. Da bi se prepustile nori hologram avanturi, boste razen poguma in nekaj truda potrebovale tudi primeren razlog. Žur, nevsakdanji sprejem ali neka druga posebna priložnost predstavljajo dovolj dober »izgovor«, da se nagradite z božanskimi hologram ustnicami. Pogledi vam bodo povsod sledili, saj revolucionarna formula 3D šmink običajne ustnice spreminja v pravo umetniško delo!

Pozabite pravila, ustvarite čarovnijo!

Spektakularni učinek 3D iluzije na ustnicah je mogoče doseči zahvaljujoč prelivanju barv in lomljenju svetlobe, pa tudi dejstvu, da ta lepotni trend ne narekuje nikakršnih pravil. Prebudite svojo umetniško plat, bodite osvobojene in kreativne … Pustite domišljiji na plan.

Dobrodošli v novo dimenzijo - korak za korakom


Za začetek se namažite s poljubno barvo šminke. Ta predstavlja bazo. Če ste dovolj pogumne, izkoristite več različnih barv, da bi dosegle močnejši učinek. »Poljubite« robček in odstranite višek izdelka. V naslednjem koraku obrobite ustnice z barvico, po možnosti takšno v odtenku vaše kože, saj boste tako na videz povečale volumen. Barvica bo hkrati služila kot mejnik, ki bo preprečeval razlivanje in zadrževal šminko na njenem mestu, torej na ustnicah.

Na koncu nanesite najpomembnejše – 3D sijaj. Dostopen je v obliki gela za ustnice, verjetno pa lahko uporabite tudi neki drugi kozmetični izdelek. Zapolnite najprej centralni del ustnic, zatem se pazljivo pomikajte proti kotičkom. Pred vami je širok spekter barv: od nežno roza do temno modre, zato želeni učinek ne bo izostal. Z blazinicami prstov blendirajte hologram sijaj s šminko in celemu svetu pokažite, da je »umetnica« rojena! Če sijaja za ustnice nimate pri roki (neke od nas namreč pogosteje uporabljamo šminko), ne skrbite, pomagal vam bo osvetljevalec in vam zagotovil sijoč učinek, barve pa lahko kombiniraš s pomočjo šminke ali celo barvice.

Tekoči osvetljevalci so odlični, če želiš ustnice nahraniti, saj njihova formula vsebuje negovalna olja, hkrati pa enako kot sijaj za ustnice ustvarjajo hologram učinek, posebej zaradi njihovega nežnega, bisernatega odseva.

Zapomnite si, da so izdelki s hologram učinkom ne glede na njihovo kakovost nagnjeni k razmazovanju. Zato bi bilo dobro, da jih imate pri roki, saj boste v nekem trenutku morale posredovati. Minimalen napor za maksimalno pridobitev – ustnice, ki puščajo brez daha!

Preberi še: Make up slovar za začetnice

Za ta videz priporočamo

  • Nyx Duo Chromatic Gypsy Dreams

  • Nyx Duo Chromatic Foam Party

  • Nyx Duo Chromatic Spring It On

  • Nyx Duo Chromatic Day Club

  • L'Oreal Paris Glow Mon Amour Highlighting Drops

Registrirajte se / Prijavite se