Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

V človeški naravi je zapisano, da se stežka odločamo za spremembe, kar posebej velja za naše lase. Vendar pa se tiste, ki le zberejo pogum in občutijo čare kratkih frizur, k njim vselej rade vračajo – še posebej poleti. Tako lažje prenesemo vročino, koži dovolimo, da končno zadiha, in pozornost preusmerimo na obraz – povsem dovolj razlogov, da pred počitnicami obiščeš frizerja, kajne?

Krajši lasje – drugačna pravila

Čeprav nas kratki lasje prvenstveno asociirajo na bolj sproščen in športen stil, jih ob pravem stilu ličenja zlahka transformiraš v nekaj sofisticiranega, elegantnega, celo zelo šik! Pomembno je le, da izbereš ličila, ki ti najbolj pristajajo, saj za kratke lase ne veljajo ista pravila kot za dolge.

Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

Vsaka frizura poudarja drug del obraza, zato nekatere lahko »prenesejo« prav vsak stil ličenja, druge pa zahtevajo nekaj več pozornosti. Zamisli si, da ves tvoj trud glede »smokey eye« stila splava po vodi samo zato, ker si ga prekrila z gosto vrsto las na čelu.

Razkuštrani paž

Ombre kratki lasje, kratki lasje do ramen, paž ali bob, vse te frizure se to poletje uvrščajo med najbolj priljubljene. Osončeni prameni, razkuštrani z vetrom, so odlična rešitev za tiste z redkejšimi lasmi, saj takšna frizura vizualno poveča volumen. Temu neformalnemu videzu najlepše pristajajo mat šminke, posebej v naravnih »nude« tonih, saj diskretno poudarjajo ustnice. Oči potrebujejo le en sam sloj maskare. Obrvi morajo biti urejeno oblikovane in zarisane, to pa je tudi vse, kar potrebujemo za nevtralen, vendar nadvse zapeljiv videz. Nekaj konturiranja z bronzerjem tudi ni odveč, saj boš z njim videti še bolj sveže in zagorelo.

Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

Stopničasti paž

Izredno hvaležna frizura, ki jo lahko kombiniraš z najrazličnejšimi stili ličenja. Stopničasti kratki lasje v glavnem narekujejo, da so najkrajši prameni v višini ličnic, prav zato pa posebej poudarjajo ustnice, brado in nos. Pazljivo izbrano rdečilo v skladu z barvo tvoj polti bo še dodatno osvetlilo centralni del obraza, nevtralna senčila z enim slojem maskare ter adekvatno rožnato šminko pa te bodo popeljala do popolnosti. Drznejše se vedno lahko odločite tudi za živahne, močno roza ustnice.

Paž s »strešico«

Gosti in ravno prirezani lasje na čelu pomenijo, da bo fokus počival na očeh, nosu in bradi. Ta frizura spada v kategorijo frizur »s karakterjem«, zato ne varčuj s črtalom, senčili, niti z maskaro. V vsakem primeru je konturiranje obraza in poudarjanje nosa, brade in ličnic več kot dobrodošlo.

Ob večernih priložnostih ravne sprednje lase lahko pospremi z metalnimi senčili, ki dajejo učinek globine in privlačnosti. Posebno pozornost posveti poudarjanju ličnic, glede na to, da je fokus na očeh, pa ustnice naliči z nevtralnimi toni, saj boš tako dosegla nujno ravnotežje.

Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

Lasje do ušes

Pri laseh, ki padajo tih za ušesa, lahko najlepše poudarimo ustnice, zato za razliko od prejšnjega primera zahtevajo manj poudarjene oči – torej le nekaj maskare, nevtralne ličnice in izenačen ten.

»Fantovska« frizura

Ta frizura je izredno praktična, vendar ne prenese neurejenih obrvi, saj osvetljuje prav osrednji del obraza. Redno oblikovanje, česanje in poudarjanje z barvico ali senčili so torej v tem primeru obvezni. Enako kot velja za zalizane lase, najboljšo rešitev predstavljajo bisernata senčila in šminke v živahnih barvah.

Kratki skodrani lasje

V tem primeru ni posebne filozofije. Ko s sredstvom za zaščito in oblikovanje poudariš kodre, ta prečudovit videz dopolni z maskaro, barvo ustnic pa prilagodi barvi las: skodranim črnolaskam priporočamo rdeče odtenke, plavolaskam rožnate, rdečelaskam pa šminke v naravnih niansah.

Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

Zalizani lasje – urejeno in strogo

Urejena, stroga in super seksi frizura pušča posebej močan vtis, kadar je videti mokra! Odlično gre s svetlečimi ličili, ki celotnemu stilu dodajajo futurističen videz. Ta način ličenja je posebej priporočljiv zvečer, podnevi pa je morda bolje izbrati nekoliko bolj naraven videz – bleščeča polt, sijaj za ustnice in sloj maskare v kombinaciji s poudarjenimi obrvmi.

In za konec, čeprav vse kratke frizure narekujejo določena pravila ličenja, sta dve pravili posebej pomembni: skrajno urejene obrvi in neoporečna, gladka, hidrirana polt! Ko lase umaknemo z obraza, koža in predel okoli oči (obrvi) prideta posebej do izraza, zato ju moramo ohranjati v najboljšem možnem stanju.

Preberi še: Kako se naličiti ob skuštrani figi

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lemonade Craze palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Les Macarons 828 Framboise Frenzy

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris BB Cream C'Est Magic

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , trend , frizura, moda, poletje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ličila online: Top 10 lepotnih izdelkov

Dnevi dolgega izbiranja ličil po drogerijah in preizkušanja vseh izdelkov so na žalost za nami...