Iskreno o lepotnih napakah by @Ajdas

Morda če začnem s tisto, ki sega v moje otroštvo oziroma zgodnja najstniška leta. V svoji uporniški fazi, ko mi starši še niso pustili uporabljati ličil, sem zjutraj pred poukom hitro in na skrivaj pograbila mamino črno barvico in si obarvala notranji rob trepalnic. Bila sem prepričana, da bodo tako moje oči bolj izstopale in videz pa je bil po mojem mnenju bolj trendi. Maskare seveda nisem uporabila, ker bi se, ko bi prišla domov, zagotovo opazila (za barvico pa sem bila zmotno prepričana, da jo že s prstom lahko uspešno odstranim). Danes vidim, da je bil videz vse prej kot lep. 

Pa vendar, skozi podobno smo verjetno šle vse…

Lepotna napaka, za katero mi je prav vedno krepko žal, je slaba priprava kože na samoporjavitvene produkte. Pred nanosom samoporjavitvene kreme oziroma meni ljubše samoporjavitvene pene, je potrebno kožo izdatno navlažiti in narediti piling. Včasih sem enostavno prelena, si ne vzamem dovolj časa in tako končam s kakšnim »flekom«, ki se zato, ker imam precej svetlo polt, še toliko bolj pozna.

Neučakanost me velikokrat stane tudi lepe manikure

Sem ena izmed tistih, ki pri lakiranju nohtov ne uživa. Pa naj se sliši še tako čudno za lepotno blogerko. Prav zato sama iščem produkte, ki se nanašajo kar se da enostavno, se hitro sušijo in najpomembnejše – imajo dobro obstojnost. Vse to sem k sreči našla v L'Oreal Color Riche Le Vernis A L'Huile lakih za nohte. Lepotnih zagat ob pogledu na neurejene nohte je tako nekoliko manj.

Priberi tudi o:Kakšen odtenek rdečila izbrati by @Ajdas

Še ena izmed napak v času mojih začetkov raziskovanja makeup sveta je uporaba tekoče podlage, ki ne ustreza mojemu tipu kože. Čeprav morda dekleta večinoma zgrešijo pri odtenkih, sem sama že nekajkrat zgrešila s formulacijo. Ker imam normalen do suh tip kože, moja koža nikoli ne dobi mastnega sijaja. Prav zato večinoma tekoče podlage z mat zaključkom izpadejo zelo nenaravno, mojo kožo izsušujejo in se splošno na moji koži ne obnesejo. Izjema je L’Oreal Paris Infallible 24h-Matte tekoča podlaga, ki se odlično obnese tudi na moji suhi koži, obožujejo pa jo tudi tiste z mastnim tipom. O njej sem že pisala TUKAJ.

Verjetno najpogostejše lepotne napake sama nisem nikoli naredila

Prav nikoli nisem zvečer odšla spat brez, da bi si očistila makeup in umila obraz. Redno čiščenje prav vsak večer je zame »sveta rutina«, ki se je resnično držim. Ne glede na to, kako utrujena sem, vedno si vzamem tisto dobro minutko in poskrbim za dobro podlago za negovalne izdelke. Na dobro očiščenem obrazu negovalni produkti bolje delujejo, poleg tega pa se v nočnih urah koža obnavlja in čisti. Zato potrebuje dobro osnovo.

Priberi tudi o: Sculpting tehnike by @Ajdas

Foto: Domen Blenkuš za Ajdas blog

Za ta videz priporočamo

  • Infallible Matte 24H by Loreal Paris

  • L'Oreal Color Riche Le Vernis A L'Huile

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se