Izberite pravi korektor za prekrivanje podočnjakov

Zelo je pomembno, tako kot pri ostali lepotnih izdelkih, vedeti, kateri korektor najbolj ustreza vašemu tipu kože, oziroma kateri korektor je treba uporabiti za določene nepravilnosti na obrazu.

Izbira je pestra

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Danes imate na voljo res pestro ponudbo korektorjev, od tekočih, kremnih, korektorjev v stiku,  tistih z veliko prekrivno močjo kot korektorjev bogatih s pigmenti. Poleg tega se je vsako dekle že srečalo s korektorji različnih barv. Ste se pa vprašali, kaj je pravzaprav njihov namen in kateri je tisti pravi, ki bo dejansko prekril temne kolobarje pod očmi?

Različne barve, različen namen

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Korektorje v zelenem odtenku najpogosteje uporabljamo za prekrivanje rdečice in nepravilnosti na obrazu ali pa rožnate tone okoli oči. Vijoličasti odtenek bo prekril vse nepravilnosti rumenkastih tonov okoli oči, medtem ko je rumeni korektor popolna izbira, če so vaši podočnjaki nežno vijolični ali modri. Ko gre za oranžne tone korektorja, le-ti predstavljajo najboljšo izbiro glede na to, da prekrivajo različne odtenke podočnjakov in druge nepravilnosti.

Torej, v kolikor imate težave z izjemno temnimi kolobarji okoli oči, se obvezno odločite za eden izmed teh izdelkov, nato pa nadaljujte ličenje s klasičnimi nude korektorji.

Vedno dobra izbira

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Kremni korektorji, kot je L'Oreal Paris True Match, se popolnoma prilagajajo barvi polti, prekrivajo nepravilnosti in madeže ter izenačujejo ten. Ta korektor je izjemno lahek za nanašanje, hkrati pa omogoča odlično podlgo za dolgotrajni makeup. Primeren je za vse tipe  kože, medtem ko obrazu daje svež in zdrav videz.

Izberite pravi odtenek


Znani vizažisti svetujejo, da naj bo odtenek korektorja rahlo svetlejši od barve vašega obraza, da bi bil vaš obraz videt bolj svež in sijoč. Vendar pazite, da ne izberete preveč svetel odtenek, saj bo v tem primeru vaš obraz videti nenaraven, celo starikav.

Ravno tako strokovnjaki svetujejo, da nanašate korektor s prsti, saj boste tako ustvarile boljši in naravnejši učinek.

Da bi korektor ostal čim dlje na svojem mestu, ga po nanosu utrdite z zaključnim brezbarvnim pudrom v prahu, ki ga boste nanesli s širokim čopičem.

Preberite še: Različne tehnike nanašanja tekoče podlage

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

  • L'Oréal Paris Infallible Total Cover Concealer Palette

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se