Izognite se napačni tekoči podlagi

Izberi podlago s pravim podtonom za tvojo kožo. Izbiraš lahko med toplo, hladno in nevtralno klasifikacijo. Če spadaš v prvo skupino, tvoja koža izgleda deluje v breskovih, zlatih ali rumenkastih tonih. Če je hladna, potem je bolj podobna rdečkastim ali rožnatim niansam, v kolikor pa je nevtralna, pa predstavlja mešanico toplih in hladnih. In kako boš najlažje ugotovila, v katero skupino spadaš? Če ti bolj pristoji zlat nakit – topla, srebrn – hladna. V kolikor pa oba, potem spadaš med nevtralne. Odgovor lahko povedo tudi žile na zapestju, če so nekoliko zelenkaste – topla, modrikaste/vijoličaste – hladna.

Izbira odtenka


Izbira odtenka za lica je lahko ključna pri nanašanju podlage. Če se ne moreš odločiti med nekaj odtenki, si jih nanesi pod oči, okrog nosu ali na lička, kjer boš najbolje videla, kateri se sklada s tvojim tenom kože.

Način nanašanja


Pri nanašanju prični na sredini obraza in nadaljuj proti robu, saj boš le tako lahko dosegla najbolj naraven učinek. Robove nato le nekoliko omehčaj s čopičem, ki bo zamazal preskok iz podlage na tvoj naravni ten kože.

Pazi na vrat in dekolte

Pri izbiri podlage imej zato v mislih tudi barvo vratu. Če je slednji precej svetlejši, potem izberi podlago, ki je nekje med odtenkom vratu in odtenkom obraza. Tako boš vse skupaj zmehčala v enako barvo, ne pozabi pa tudi na prsa, sploh če nosiš majico z naramnicami ali globokim izrezom. Ne želiš namreč, da bi tvoj obraz bil popolnoma drugače obarvan kot tvoj dekolte.

Pravilna podlaga


Če tvoja lička rada pordijo, potem uporabi podlago brez olj, če pa je tvoja koža zelo suha, pa uporabi tisto z oljno osnovo. Težka sestava lahko namreč zamaši tvoje pore in še pospeši nastanek aken, zato se raje odloči za formulo na bazi vode, sploh, če je koža občutljiva in mastna. In kako se prepričaš, kakšna je formula? Poglej med sestavine, prva na seznamu je lahko olje ali pa voda in takoj boš vedela, katero izbrati.

Več na: Napake pri nanašanju korektorja: Kako se jim izogniti?

 

Za ta videz priporočamo

  • maybelline new york fit me matte

  • maybelline new york master camo

  • Maybelline New York Strobing Stick

Povezane teme: tekoči puder , puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Razkrivamo skrivnosti ličenja: Kako odkriti idealen odtenek tekočega pudra

Se tudi tebi kdaj zgodi, da se lov na popoln tekoči puder konča še preden se začne, saj se misija zdi povsem nemogoča? Če je tako, vedi, da nisi sama....