Japonsko vrisovanje obrvi – ZA in PROTI

Če si nekoč pretiravala pri puljenju obrvi, danes dobro veš, kako težko je povrniti ponesrečeno obliko obrvi v prvotno stanje. Pogosto ni poti nazaj, saj dlačice na določenih predelih preprosto ne zrastejo več. V predhodnih desetletjih so strokovnjaki iskali različne rešitve za to težavo. Od tetoviranja do vrisovanja s pomočjo trajnih ličil … žal ni nobena tehnika dala želenih rezultatov, dokler se na sceni ni pojavila metoda japonskega vrisovanja obrvi!

Kakšne so bile tvoje obrvi včasih?

Se sploh spomniš naravne oblike svojih obrvi, tiste, s katero si bila rojena? Obrvi so eno najbolj pomembnih »orožij« neverbalne komunikacije, saj lahko popolnoma spremenijo tvoj videz. Lahko povečajo oči ali stanjšajo tvoj obraz, brez diete. Včasih so bile tanke obrvi sinonim za lepoto, zato so si jih ženske pretirano pulile. Danes so v trendu debelejše in bolj natančno urejene naravne obrvi. Večina žensk zato plačuje ceno nestrokovnega ravnanja s pinceto v mladosti.

Vse, kar moraš vedeti o tej metodi

Lepih obrvi si želimo vsi, zato postaja tehnika vrisovanja obrvi, ki sodi v kategorijo poltrajnega ličenja, vse bolj priljubljena. Za razliko od tetoviranja, kjer se obrvi popolnoma zapolnijo z barvo, se pri japonski metodi dlačice vrisujejo, ena za drugo in je zato težko opaziti razliko med vrisanimi in naravnimi obrvmi. Tretma je neboleč, saj se barva vrisuje plitvo pod kožo. Čeprav boš pogosto slišala, da je pigment odporen na zunanje dejavnike 3 do 5 let, pa praksa kaže drugače. Kako boš poskrbela za odstranitev krastic po tretmaju, si boš privoščila kemični piling ali laserski poseg? Vse to pospeši regeneracijo celic in samodejno skrajšuje življenjsko dobo vrisanih obrvi.

5 razlogov ZA

1. Tudi popolnoma uničene obrvi bodo po tretmaju videti popolne.

2. Prava izbira za osebe, ki nimajo občutljive kože in niso alergične na ličila.

3. Zjutraj boš lahko spala 10 minut dlje, ker ti ne bo treba več oblikovati obrvi.

4. Metoda potemni obrvi in jih naredi brezhibne.  

5. Obrvi se ne morejo »zbrisati«, kar ti bo še posebej všeč v fitnesu, na plaži ali bazenu ...

5 razlogov PROTI

1. Nova oblika pogosto ne ustreza obliki obraza.

2. Po tretmaju se lahko pojavi rdečica. Izogni se infekcijam in obiskuj le preverjene salone. Izberi strokovno, izkušeno osebo, ki metodo izvaja rutinsko.

3. Skrb za obrvi se ne zaključi, ko zapustiš kozmetični salon. Prve korekcije je treba opraviti že po enem mesecu, potem pa enkrat letno.

4. Obrvi so lahko po vrisovanju preveč temne, kar bo na osebah s svetlimi lasmi in poltjo videti nenaravno.

5. Čeprav so cene tretmajev različne, bodi pripravljena, da boš odštela veliko vsoto denarja.

Poleg japonske je pogosta tudi tehnika microblading. Glavna razlika je v rezilu, ki ga uporabljajo pri postopku, zato so dlačice še tanjše. Veliko pozornosti se posveča položaju dlačic, zato je rezultat videti še bolj naraven.

Japonsko vrisovanje obrvi jamči, da boš v naslednjih dveh do treh letih imela popolnoma zapolnjene in vedno enako oblikovane obrvi. Zaradi spremembe trendov to lahko predstavlja težavo. Vse se dodatno zaplete, če že na samem začetku ne boš zadovoljna z novim videzom. Postopek »brisanja« je težak in boleč. Če nisi prepričana, kakšen bo rezultat, je morda bolj pametno, da se držiš preizkušenih metod in izdelkov. Pinceta, svinčnik za obrvi, česanje obrvi in na koncu gel za obrvi, s katerim boš fiksirala svojo mojstrovino, se še nekaj časa ne bodo upokojili.

Preberi še: Maybelline Brow Tattoo tint gel – Popolno oblikovane obrvi, ki trajajo tudi do 3 dni!

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

Povezane teme: make up , trend

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Poletno ličenje mora biti drugačno, bolj sveže in umirjeno, medtem ko konturiranje, večplastna ličila in mat tehnike ličenja raje pustimo z hladnejše ...