Kaj je in čemu služi primer za oči

Uporabila si samo najkakovostnejše kozmetične izdelke, celo podlago za ličila, pogledala si se v ogledalo in videti si popolno! Polna samozavesti se dobiš z družbo, potem pa se ti čez le uro, dve … veke začnejo razmazovati v slikarsko platno! Ta neprijeten prizor pokvari še najboljšo zabavo, vendar vedi, da se mu lahko izogneš, če na svoj seznam kozmetičnih izdelkov uvrstiš bazo oz. primer za oči.

Kaj je in čemu služi primer za oči

Tako majhen, a tako močan

Vsako ličenje zahteva določeno mero truda, posebej ličenje oči. Nahajajo se namreč na centralnem delu obraza, rečemo jim tudi »ogledalo duše«, kar je že samo po sebi dovoljšen razlog, da jim posvetimo dodatno pozornost.

Enako kot neoporečen videz celega obraza zahteva uporabo podlage za puder, ki izenačuje ten in ličila naredi dolgotrajnejša, tudi tvoje veke nujno potrebujejo podlago za senčila. Ta omogoči lažje in hitrejše nanašanje senčil za oči, svinčnika in črtala, posebej pa prispeva tudi k bistveno intenzivnejši barvi in maksimalni obstojnosti.

Kaj je in čemu služi primer za oči

Preprosto nanašanje

Dobra priprava je bistvena. Za nanašanje baze za senčila potrebuješ le nekaj sekund več kot pri navadnem ličenju, pozitivni učinki pa so ogromni – popoln videz in ličila, ki se ne »premaknejo« z vek cel dan in celo noč. Brez neprijetnih presenečenj, barve boš odstranila šele tedaj, ko boš sama odločila za to in se opremila z odstranjevalcem ličil za obraz.

Za začetek veke očisti z micelarno vodo ali nekim drugim sredstvom za čiščenje obraza, ki ne vsebuje olja. Hujše od mastnega čela so le še mastne veke, saj ne obstaja senčilo, ki bi se na njih zadržalo dlje kot eno uro.

Manjšo količino baze za senčila s prsti ali čopičem vtapkaj v zgornji veko – od korena zgornjih trepalnic do obrvi, pa tudi ob spodnji liniji trepalnic. Tekstura kože bo takoj po nanašanju postala gladka, zato se bodo senčila, svinčniki in črtala precej lažje »namestila« na podlago.

Kaj je in čemu služi primer za oči

Čudež za tvoje oči

Primer za obraz povezuje vse elemente ličil in jih drži na mestu, posebej pomemben pa je ob tistih priložnostih, ko posežemo za »težjimi« ličili, se lotimo konturiranja obraza ipd. Za občutljivo področje okrog oči vselej uporabljaj namensko podlago. Z njeno pomočjo bodo senčila obstojna najmanj osem ur, pozabila boš na preslikavanje plasti, ustvarjanje gub, kopičenje barve v pregibih, in kar je najpomembnejše – ne boš več zgubljala časa za nepotrebna in v glavnem neuspešna popravila ličil. Primer za oči je lahko celo dragocenejši od palete senčil, saj spodbuja intenzivnost barv, zato so z njim celo bolj povprečna senčila za oči videti zares očarljivo.

Preberi še: Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

Za ta videz priporočamo

  • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči , primer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Predlog ličenja za vsakodnevni stil

Predlagamo ti, katere trike bi pri ličenju za vsakodnevne obveznosti morala najpogosteje uporabljati, da bi dosegla lep »makeup look«, ki bo opazen, u...