Kaj je in čemu služi primer za oči

Pozabi na popravljanje ličil

Sedaj, ko je najpomembnejše, da uporabljamo obstojna ličila, z zagotovilom, da nam jih skozi dnevne obveznosti ne bo treba nenehno popravljati in se z rokami dotikati obraza, še posebej oči, je čas, da v svojo dnevno rutino vneseš podlago za veke. V nadaljevanju besedila ti razkrivamo, zakaj.

Izogni se topljenju ličil

Uporabila si samo najkakovostnejše kozmetične izdelke, celo podlago za ličila, pogledala si se v ogledalo in videti si popolno! Polna samozavesti se dobiš z družbo, potem pa se ti čez le uro, dve … veke začnejo razmazovati v slikarsko platno! Ta neprijeten prizor pokvari še najboljšo zabavo, vendar vedi, da se mu lahko izogneš, če na svoj seznam kozmetičnih izdelkov uvrstiš bazo oz. primer za oči.

Tako majhen, a tako močan

Vsako ličenje zahteva določeno mero truda, posebej ličenje oči. Nahajajo se namreč na centralnem delu obraza, rečemo jim tudi »ogledalo duše«, kar je že samo po sebi dovoljšen razlog, da jim posvetimo dodatno pozornost.

Enako kot neoporečen videz celega obraza zahteva uporabo podlage za puder, ki izenačuje ten in ličila naredi dolgotrajnejša, tudi tvoje veke nujno potrebujejo podlago za senčila. Ta omogoči lažje in hitrejše nanašanje senčil za oči, svinčnika in črtala, posebej pa prispeva tudi k bistveno intenzivnejši barvi in maksimalni obstojnosti.

Preprosto nanašanje

Dobra priprava je bistvena. Za nanašanje baze za senčila potrebuješ le nekaj sekund več kot pri navadnem ličenju, pozitivni učinki pa so ogromni – popoln videz in ličila, ki se ne »premaknejo« z vek cel dan in celo noč. Brez neprijetnih presenečenj, barve boš odstranila šele tedaj, ko boš sama odločila za to in se opremila z odstranjevalcem ličil za obraz.

Za začetek veke očisti z micelarno vodo ali nekim drugim sredstvom za čiščenje obraza, ki ne vsebuje olja. Hujše od mastnega čela so le še mastne veke, saj ne obstaja senčilo, ki bi se na njih zadržalo dlje kot eno uro.

Kaj je in čemu služi primer za oči

Manjšo količino baze za senčila s prsti ali čopičem vtapkaj v zgornji veko – od korena zgornjih trepalnic do obrvi, pa tudi ob spodnji liniji trepalnic. Tekstura kože bo takoj po nanašanju postala gladka, zato se bodo senčila, svinčniki in črtala precej lažje »namestila« na podlago.

Čudež za tvoje oči

Podlaga za obraz povezuje vse elemente ličil in jih zadržuje na mestu, še posebej pa je pomembna ob večernih priložnostih, ko posežemo za “težkimi” ličili, izdelki za konturiranje obraza ipd. Za občutljivo področje okoli oči vselej uporabljaj namensko podlago. Z njeno pomočjo bodo senčila obstojna najmanj osem ur, pozabila boš na preslikavanje plasti, ustvarjanje gub, kopičenje barve v pregibih, in kar je najpomembnejše – ne boš več zgubljala časa za nepotrebna in v glavnem neuspešna popravila ličil. Primer za oči je lahko celo dragocenejši od palete senčil, saj spodbuja intenzivnost barv, zato so z njim celo bolj povprečna senčila za oči videti zares očarljivo.

Bonus trik: začasna zamenjava podlage za veke

Če se zvečer nekam odpravljaš in nimaš časa, da bi kupila podlago za veke, lahko izkoristiš začasni trik. Učinek seveda ne bo povsem enak podlagi, vendar bo situacija vseeno boljša, kot če bi senčila nanašala na golo kožo. Preko cele veke nanesi korektor in ga pričvrsti s pudrom v prahu, še preden posežeš za senčili in črtalom. To ti bo omogočilo, da senčila za veke lažje zabrišeš, pa tudi njihovi odtenki bodo prišli bolj do izraza.

Si že kdaj uporabljala podlago za veke? Tvoje mišljenje o tem izdelku v komentarjih podeli z name!

Preberi še: »No makeup« ali naravno ličenje v 7 preprostih korakih

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Proof It Waterproof Eyeshadow Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči , korektor, primer, L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Mixa, Primer za oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nanesemo kompaktni puder: 4 preprosti triki

Vsak puder doprinese k idealnemu ličenju in videzu. Razkrivamo ti, kako nanašamo kompaktni puder in zakaj predstavlja pomemben korak v procesu ličenja...