Kaj je mineralni puder?

Pokriti nepravilnosti, a ohraniti naraven in žameten videz obraza – to je scenarij, ki si ga želi vsak od nas, vendar ga je kaj težko izpolniti. Odkar se je pojavil mineralni puder, je stvar vendarle postala bistveno lažja. Ta kozmetični izdelek je narejen iz povsem naravnih sestavin, ki izvirajo iz mineralov zemlje. Že nekaj časa upravičeno kraljuje na trgu, in sicer iz več razlogov: ne vsebuje kemikalij, konzervansov, parfumov, niti barv! Prav zato se mineralni puder priporoča ljudem z občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam ali rozacei. Ne maši por in ne spodbuja nastanka aken, zato predstavlja idealno rešitev za mastno kožo.

Njegova tekstura je lahka in prosojna, zato ga dobesedno ne boš čutila na obrazu. Zlahka se prilega koži in, kar je najpomembnejše, ustreza vsem tipom kože, pa tudi vsem odtenkom tena. Odporen je na vodo in znoj, daje matiran in zdrav videz, ščiti pred vnetnimi procesi in seveda tudi pred UV zračenjem.

Izberi pravega

Pri nakupu pudrov se potrudi, da odkriješ tistega, ki je tvojemu tenu najbolj podoben. Ena glavnih značilnosti mineralnih izdelkov je, da se bolje od drugih spajajo s tenom, zato ti ni treba skrbeti o potencialni razliki v barvi na prehodih med obrazom in vratom. Popolnoma naravni minerali nimajo široke palete barv, kar bi lahko pomenilo manjši problem pri izbiri, ker pa so delci mineralov izredno drobni, se subtilno in zlahka prilagajajo barvi tena.

Kaj je mineralni puder?

Razen v prahu, kakršni so najbolj zastopani, so mineralni pudri dostopni tudi v obliki kamna, stika, celo v tekočem stanju.

Glede na tip kože

Kot smo že rekli, je ta vrsta pudra namenjena vsem tipom kože, posebej tudi občutljivi koži. Tonira, prekriva pomanjkljivosti, koži omogoča dihanje, obrazu pa daje maksimalno naraven videz. Poleg tega je mineralni puder obstojen in največkrat odporen na vodo, torej popoln za »no make up« stil ličenja.

Za suho kožo so bolj priporočljivi tekoči ali kremni izdelki, saj bolje vlažijo in tako manj poudarjajo problematična, suha področja. Z mineralnimi pudri v prahu zato bodi pazljiva in svojo kožo pred tem dobro navlaži in nahrani.  

Kaj je mineralni puder?

Ne le da eliminira maščobo, mineralni puder za mastno kožo je idealen v boju proti aknam. Ne vsebuje mineralnih olj, zato koži omogoča svobodno dihanje ter zmanjšuje njeno nagnjenost k vnetjem, da o popolnem prekrivanju rdečice sploh ne govorimo.

Občutljiva koža si navsezadnje lahko oddahne

Za normalno, mešano in predvsem občutljivo kožo je mineralni puder vir čarovnije. Zlahka prekriva vse nepravilnosti, ob tem pa ne maši por.

Problematična in občutljiva koža predstavljata največji izziv, za katerega smo končno odkrili rešitev oziroma rešitve. Toleraine Teint je mineralni prah z izredno mehko gobico, posebej oblikovano za razdražljivo kožo, ki ga lahko uporabljamo tudi za korekcijo ličil tekom dne, kar velja tudi za mineralni puder Vichy. Naj omenimo tudi nežen, praškast mineralni puder L'Oréal, ki precizno izenačuje ten, posebej prija občutljivi koži, ki ne prenese »težke« podlage. Za katerega koli se odločiš, verjemi, da bo tvoj ten ponovno zablestel!

Čopič ali gobica

Kaj je mineralni puder

Mineralno kozmetiko najpogosteje srečamo v obliki prahu, zato je pomembno , da imamo vselej s seboj čopič, s katerim jo nanašamo na obraz. Da bi puder izpolnil svoj primarni cilj in tvojemu obrazu zagotovil povsem naraven videz brez vidnih prehodov ali sledi čopiča, uporabljaj veliko (kabuki) krtačko. Če je možno, kupi takšno, narejeno iz naravnih materialov, in ne iz sintetike. V kolikor potrebuješ močnejše prekrivanje, mineralni puder lahko naneseš z gobico, ki si jo predhodno nežno zmočila z vodo.

Preberi še: Razkrivamo ti meglico za obraz

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Mineralblend

  Takojšnje naročilo
 • La Roche Posay Toleriane Teint Mineral

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Studio Finishing White

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Mineral Matte Finishing Powder

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , tekoči puder , puder, mat, trend , dnevni make up , La Roche-Posay , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...