Kaj moraš vedeti pred nanosom mat šminke? by Ajda Sitar

Vsaka šminka pred nanosom potrebuje nekaj malega priprave. Vsaj, če si želimo, da bo na ustnicah izgledala čudovito in se tam obstajala kar se da dolgo. Prav izredno popularne šminke z mat zaključkom so nekoliko bolj občutljive. Če uporabljaš tekoče mat ali klasične mat šminke, je dobro, da pred nanosom, ustnice nanje pravilno pripraviš. Kako torej pripraviti ustnice na nanos mat šminke?

#1 Piling ustnic 

Kaj moraš vedeti pred nanosom mat šminke? by Ajda Sitar

Piling ustnic je še posebej pomemben korak pred nanosom vpadljive mat šminke, za katero si želiš, da bi na ustnicah ostala dolgo in istočasno izgledala lepo. Ustnicam lahko privoščiš prav enega izmed posebnih pilingov za ustnice ali pa ga preprosto narediš sama doma. Na debelo jih premaži z vazelinom, vzemi mehko krtačko za umivanje zob (otroška je super izbira) ali pa svežo tršo brisačo in podrgni po ustnicah v krožnih gibih. Tako boš odstranila odmrle delce kože, ustnice pa bodo gladke ter mehke.

#2 Navlažitev in nahranitev ustnic

Navlažiš in nahraniš lahko ustnice s kvalitetnim balzamom za ustnice, ki ga naneseš vsaj pol ure pred nanosom šminke. Če mat šminko potrebuješ že navsezgodaj, se zvečer tik pred spanjem na nekoliko bolj debelo namaži s hranljivim balzamom za ustnice. Ko nanašaš mat šminko, morajo biti tvoje ustnice popolnoma suhe, a pametno je, da niso tudi popolnoma izsušene.

#3 Puder kot podlaga 

Trik, ki ga sama rada uporabim in mi pomaga do bolj natančnega nanosa in bolj intenzivne barve vseh šmink, je nanos tanke plasti tekoče podlage preko ustnic. Občasno na rahlo čeznje grem tudi s pudrom v kamnu ali prahu. Nanos mora biti res tanek. Preden naneseš šminko, priporočam tudi, da ustnice odtisneš ob papirnat robček.

#5 Najprej obroba

Kaj moraš vedeti pred nanosom mat šminke? by Ajda Sitar

Obroba je pomembna predvsem pri odtenkih, ki so bolj intenzivni oziroma bolj živahni. Ustnice obrobi s svinčnikom za ustnice ali pa samo šminko (uporabiš lahko tudi tanek in natančen čopič). Šele potem zapolni notranjost.

#6 Uporabi čopič za precizen nanos

Tanek in natančen čopič je super orodje, ki pomaga še do bolj preciznega in dovršenega nanosa. Če ima šminka dobro oblikovan aplikator (pri tekočih šminkah) oziroma je lepo ošiljena (pri klasičnih šminkah) težave z natančnostjo ne boš imela. Je pa vseeno čopič lahko pametna rešitev.

#7 Balzam na vrh šminke

Ko je mat šminka nanešena, načeloma ni smisla, da bi čez nanašali še lipglos ali balzam. Tako bi namreč »ubili« mat zaključek. A vseeno, če čutiš, da tvoje ustnice postajajo vedno bolj izsušene, nanesi s prsti tanko plast nemastnega balzama za ustnice. Po njih le potapkaj.

Preberite še: 3 načini uporabe svinčnika za ustnice in 3 razlogi, zakaj MNY svinčnike obožujem! by Ajda Sitar

Povezane teme: šminka, rdečilo za ustnice , ustnice, Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup transformacija z dvema ličiloma

S pomočjo le teh dveh izdelkov je mogoče v trenutku spremeniti celotni videz. V nadaljevanju si poglej, kako...