Kaj nanašamo prej – korektor ali puder?

Brezhibnih ličil si, ne glede na tehniko njihove uporabe, ni mogoče predstavljati brez pudra in korektorja. Kot veš, tih dveh izdelkov ne preskočimo niti pri dnevnem niti pri večernem ličenju. Toda, kateri je na vrsti prej? Glede tega vprašanja se celo strokovnjaki ne morejo zediniti, pa eni trdijo, da je prvi korektor, drugi navijajo za puder. Mi smo se odločili raziskati obe možnosti in s teboj deliti naše ugotovitve.

Korektor

Prav tako kot puder tudi korektor igra veliko vlogo pri ustvarjanju brezhibne polti. Prav on naredi bistveno razliko in prekrije vse drobne nepopolnosti na obrazu. Naj gr za temne kolobarje okoli oči, drobne gubice, popokane kapilare, madeže zaradi sonca, rdečico, pegice … vse to je zmožen prekriti korektor. Ne pozabi, da je izbira izdelka izredno pomembna, saj slab korektor tvoje mane lahko le še bolj poudari, česar si seveda nihče ne želi. Izbiraj korektorje z visoko pokrivno močjo, ki se največkrat pojavljajo v tekoči obliki.

Tekoči puder

Tekoči puder bi se moral obnašati kot drugi sloj tvoje kože. Njegov cilj je, da izenači polt, se stopi s tvojo kožo, da odlično pokriva in je dolgotrajno obstojen. Najpogostejši napaki, ki se lahko zgodita pri izbiri pudra, sta napačen odtenek, ali nakup izdelka, ki hitro oksidira in na koži postane oranžkaste barve. Zato je zelo pomembno, da znaš izbrati pravi puder. Pri tem bodi pozorna na tip tvoje kože, na pa tudi na njen ton in podton, ki ti pomagata določiti odtenek.

Nanašanje korektorja pred pudrom

Brez dvoma večina deklet korektor nanaša pred pudrom, da bi tako prekrila potencialne mozolje ali podočnjake. S takšnim vrstnim redom je ličenje, ki sledi, videti bolj naravno, brez opaznih plasti. Korektor se tako ne more nabrati v drobnih linijah ali gubah, kar je pri nanašanju korektorja čez puder povsem možno.

Ne čudi niti, da se mnoge zaustavijo že pri korektorju in pudra sploh ne uporabljajo. Še posebej, če so odkrile tak izdelek, ki prekriva vse, se zlahka razmaže in je dolgo obstojen. Priporočamo ti, da korektor v vsakem primeru nanašaš s pomočjo ličilne gobice, saj se bo tako lepše stopil s tvojo poltjo.

Pri ličenju v takšnem zaporedju bodi pozorna, da ne bi pretiravala s količino pudra, prav tako pa vedno malo počakaj, da se korektor najprej dobro posuši. Poanta je, da dosežeš tisti zdravi »dewy look« in ciljano prekriješ vse nepravilnosti, ki mučijo tvoj obraz.

Nanašanje pudra pred korektorjem

Mnogi koraki pri ličenju so stvar navade, zato niso redki niti tisti, ki ličenje raje zaključijo s korektorjem. Če si  med njimi tudi ti, vedi, da primarno ne smeš pretiravati s pudrom, če želiš, da bi bilo celotno ličenje videti naravno. Verjemi, pri poskusu, da dosežemo nič manj kot popolno polt, se to kaj rado zgodi.

Pri takšnem načinu ličenja, ki vsekakor predvideva vsaj za odtenek svetlejši korektor od tekočega pudra, se je najbolje ličiti na naravni svetlobi. Bodi pozorna, da s korektorjem ne bi še bolj poudarila tistega, kar si želiš prikriti, saj osvetljevanje lahko povzroči prav tak učinek. Zelo pomembno je, da korektor, ki ga naneseš čez puder, dobro in natančno zabrišeš.

Kaj pa ti, najprej naneseš korektor ali puder? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Kako zbrati puder, ko ni testnih vzorčkov ali nakupuješ prek spleta

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Neutral Tan Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Long-Lasting Softening Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Clay 105

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 7W

  Takojšnje naročilo
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Dermablend

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčenje obraza , mat, večerni make up , dnevni make up , Yves Saint Laurent, korektor, Vichy, True Match, YSL

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Popolna oblika obrvi še bolj poudari lepoto oči, vendar ne poskušaj povsem spremeniti njihovega naravnega videza...