Kako doseči sijoč in zdrav videz kože? by Ajda Sitar

Imam normalen do suh tip kože in občasno izsušeno povrhnjico. Prav zato sem se dodobra izurila v doseganju sijočega, zdravega videza, ki je letos še kako popularen. Te zanima, kateri so moji ključni triki? Beri dalje…

Dobri temelji so ključ do lepe kože.

Brez redne in kvalitetne nege enostavno ne gre. Pri tem je ključno čiščenje kože dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer, izbira pravih, kvalitetnih produktov za nego kože (ki so izbrani glede na tip kože in njeno stanje) in splošno zdrav življenjski slog. Brez tega lep, zdrav in sijoč videz kože ni mogoč.

sijoca koza

Izbira prave tekoče podlage je za doseganje sijočega videza koža ključna.

Prav pri tekoči podlagi večina mojih kolegic zgreši. Pa tudi če ujamejo pravilen odtenek, se ogromno krat zgodi, da izberejo napačno formulacijo za svoj tip kože. Če imaš normalen ali suh tip kože, se izogibaj tekočim podlagam z mat finišem, predvsem če si želiš sijočega videza kože. Če je tvoj tip kože masten, imaš načeloma več manevrskega prostora pri izbiri zaključka, vseeno pa je bolje, da ostaneš pri bolj lahkotnih oziroma naravnih (po potrebi kožo raje pomatiraj s pudrom v kamnu ali prahu) – priporočam na primer Maybelline Super Stay 24h tekočo podlago, ki nudi svež in naraven zaključek ter dobro obstojnost.

Moj najljubši trik: kapljica olja v tekočo podlago.

Moj najljubši trik, s katerim dosežem sijoč videz kože, je dodajanje kapljice arganovega olja v tekočo podlago. Tako pride sama tekstura še bolj mazljiva, olje pa se enakomerno razporedi po obrazu, tako da ga ni preveč, hkrati pa vseeno pusti za sabo čudovit efekt. To je trik, ki ga za suho kožo priporočajo mnogi svetovno znani vizažisti.

sijoca koza

Zaključni waw efekt bo naredil dober osvetljevalec.

Zadnjih nekaj lepotnih sezon so osvetljevalci v centru pozornosti. V trendu je sijoč videz, pri katerem pa ne sme manjkati tudi »highlighter« vsaj na vrhu ličnic, po potrebi pa tudi pod obrvjo in nad ustnico. Za najbolj naraven videz izberi osvetljevalec s kremno teksturo. Moj najljubši je Maybelline Strobing Stick Highlighter v odtenku 100 (Light). Če imaš svetlejšo polt, izberi odtenek 100, sicer pa odtenek 200 (Medium).

Priberi tudi o: Maroko look by @Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline Strobing Stick by Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se